9.6 C
București
joi, 19 decembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTerminalul de cereale Canopus din Constanța va fi extins cu o investiție...

Terminalul de cereale Canopus din Constanța va fi extins cu o investiție de 23 milioane de euro

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

Transportatorul fluvial de mărfuri TTS a anunțat o investiție de circa 23 de milioane de euro în construcția terminalului de cereale Canopus din Constanța, ale cărui lucrări de construcție vor fi demarate luna viitoare, notează economica.net.

Consiliul de administrație TTS (BVB:TTS) a aprobat o investiție de 22,9 milioane de euro fără TVA în extinderea capacității de operare a terminalului cerealier al grupului din portul Constanța, de la 110.000 tone în prezent, la 180.000 tone.

Lucrările de construcție vor fi demarate anul viitor, în luna ianuarie, iar finalizarea este estimată pentru sfârșitul trimestrului I din 2026.

‹ adv ›

Investiția va fi derulată de filiala Canopus Star, iar 35% din buget va fi susținut din surse proprii. Diferența va fi acoperită printr-un credit, pentru care compania se află în fază finală de negociere.

„Noua investiție presupune construcția a șase celule cu o capacitate de depozitare de 10.975 tone fiecare, cinci celule buffer cu o capacitate de depozitare de 863 tone fiecare, un nou punct de preluare marfă de la unități fluviale, echipamente pentru unul din cele două puncte noi de descărcare camioane, echipamentele necesare (benzi, elevatoare) care să deservească fluxurile de marfa și conexiunile cu vechiul terminal și trei cântare de flux”, se arată în anunțul companiei transmis BVB.

Noul terminal va primi marfă de la barje și camioane prin două puncte de descărcare cu o capacitate de preluare de 350 tone/ora fiecare.

Pentru transbordul mărfurilor în nave vor fi utilizate cele două shiploadere existente care asigură o viteză de 800-1.000 tone/oră.

TTS reprezintă un grup de companii românești și străine, specializat în activități de operare portuară în Portul Constanța, de transport fluvial de marfă pe Dunăre, de transport cu bacul, de întreținere a căilor de navigație și porturi maritime și fluviale, de servicii conexe serviciilor de bunkeraj și alimentare cu motorină a navelor, de comerț cu produse din lemn românești.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Eurostat: Preţurile produselor agricole au scăzut uşor în 2024

Preţul mediu în UE al produselor agricole a scăzut...
‹ adv ›

Plafonarea preţurilor poliţelor RCA – prelungită până la data de 31 martie 2025

Guvernul a decis, miercuri, prelungirea plafonării preţurilor RCA până la 31 martie 2025, a anunţat purtătorul de cuvânt al...

România, printre statele UE cu o pondere ridicată a surselor de energie regenerabilă în 2023

Anul trecut, sursele de energie regenerabilă au reprezentat 24,5% din consumul final brut de energie la nivelul UE, o...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole