10.7 C
București
miercuri, 20 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR lansează Ghidul pentru energia regenerabilă în agricultură și industria alimentară

MADR lansează Ghidul pentru energia regenerabilă în agricultură și industria alimentară

Versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru Schema de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol şi industriei alimentare a fost lansată în consultare publică pentru o perioadă de 15 zile calendaristice.

Astfel, până la data de 29 noiembrie 2024, toţi cei interesaţi pot transmite la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) propuneri sau observaţii privind Ghidul solicitantului supus dezbaterii publice, a anunţat, miercuri, MADR.

Beneficiarii eligibili prin Schema de Energie pot fi întreprinderile din sectorul agricol, întreprinderile din sectorul industriei alimentare, legal constituite şi înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), precum şi Organizaţii/ federaţii de organizaţii din domeniul îmbunătăţirilor funciare (OUAI/ FOUAI), constituite conform legii.

„Prin intermediul acestei scheme de sprijin, vor primi finanţare proiectele care au ca obiectiv realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică cu sau fără stocare, din surse solare (sub 1 MW inclusiv şi peste 1 MW), precum şi realizarea capacităţilor noi de producere de energie electrică, cu sau fără stocare, din surse eoliene (sub 1 MW inclusiv şi peste 1 MW)”, se mai arată în comunicatul Ministerului Agriculturii.

‹ adv ›

Finanţarea pentru Schema de energie este asigurată din Fondul pentru modernizare, gestionat de Ministerul Energiei, administratorul schemei de ajutor de stat fiind MADR, prin AFIR.

Versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru schema de energie este disponibilă tuturor celor interesaţi pe pagina MADR, în secţiunea Transparenţă Decizională – proiecte de acte normative, precum şi pe pagina AFIR, www.afir.ro, la secţiunea Comunicare/ Dezbatere publică sau accesând linkul Dezbatere publică – Noul Portal AFIR. Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ajutorul de minimis pentru legumele din spații protejate, prelungit până pe 18 noiembrie 2024

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a decis,...
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii propune referendum pentru separarea PAC de alte fonduri europene

Ministerul Agriculturii va demara un referendum, astfel încât politica agricolă comună să rămână separată de celelalte fonduri europene, din...

Barbu: Vom monitoriza adaosul comercial practicat de retaileri; nu vrem să avem practică comercială neloială

Ministerul Agriculturii va monitoriza, în perioada următoare, adaosul comercial practicat de retaileri pentru produsele procesate în România, dar şi...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole