Compania australiană Magic Valley este prima din lume care cultivă carne de miel în laborator.
Potrivit companiei, produsul său se află în prezent în stadiul de prototip. Va dura încă 1-2 ani până când va ajunge pe rafturile magazinelor.
Primele produse puse la dispoziția consumatorilor vor fi carnea tocată, fripturile, fileul și pârjoale de miel.
Compania a fost fondată de veganul Paul Bevan și reunește o echipă de oameni de știință australieni de frunte cu o vastă experiență atât în biologia celulelor stem, cât și în creșterea animalelor.
Carnea de oaie va fi produsă dintr-un mic eșantion de celule animale. Celulele sunt plasate într-un mediu bogat în nutrienți, unde se pot înmulți și crește cu ușurință pentru a crea produse din carne, similare cărnii produse la fermă.
Se crede că, comparativ cu carnea produsă în fermele tradiționale, un produs cultivat în laboratoare va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 96%, utilizarea terenurilor cu 99% și utilizarea apei cu 96%.
Magic Valley adună în prezent investiții pentru a finaliza dezvoltarea unui prototip.
Amintim că, acum un an compania Mosa Meat a declarat că planifică să lanseze pe piața UE primele produse din carne obținute sintetic în prima jumătate a anului 2022.
Citește despre Îngrijirea oilor înainte și după fătare acesând acest link.
Sursa foto: farmweekly.com.au