6.4 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePoliticile agricole româneşti, analizate în Comitetul pentru agricultură al OCDE de la...

Politicile agricole româneşti, analizate în Comitetul pentru agricultură al OCDE de la Paris

În perioada 28-31 octombrie 2024, o delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condusă de secretarul de stat Sorin Moise, a participat, la Paris, la evenimentele Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care au vizat sustenabilitatea și productivitatea politicilor agricole mondiale și care se înscriu în demersurile României pentru aderarea la OCDE. 

Astfel, la Forumul Global pentru Agricultură cu tema Orientarea politicilor către o productivitate agricolă durabilă s-a discutat despre modul cum răspund politicile agricole la provocările internaționale – producerea de hrană sănătoasă și în cantități suficiente ținând cont de continua creștere demografică mondială, cum se poate asigura și îmbunătăți performanţa fermierilor în cadrul lanţului valoric și ce măsuri pot fi optime pentru a asigura sustenabilitatea mediului înconjurător.

Tematicile Comitetului pentru agricultură (COAG) al OCDE au oferit prilejul participanților să abordeze teme de interes mondial din perspectiva siguranței și securității alimentare și a piețelor internaționale.

‹ adv ›

Delegațiile participante la comitet au putut avea mai multe schimburi de opinii între OCDE, țările partenere și organizațiile internaționale.

În cadrul acestui comitet, România a avut o amplă analiză de țară pentru policile agricole în contextul procesului de aderare a României la OCDE.

S-au făcut evaluari tehnice ale  policilor agricole românești, eforturile fiind axate pe susținerea  evaluărilor sectoriale și rezultatele analizei recomandărilor care privesc alinierea legislației, politicilor și practicilor agricole ale României la cele ale OCDE.

După parcurgerea acestei etape importante  pentru aderarea la OCDE, Comitetul pentru Agricultura va evalua următorii pași în procesul de aderare a României în domeniul agriculturii.

Participarea României la lucrări, inclusiv la o sesiune de evaluare din perspectiva politicilor agricole, se înscrie în demersurile desfășurate la nivel intern pentru aderarea la OCDE.

Alături de delegația MADR s-a aflat și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și coordonatorul național pentru procesul de aderare a României la OCDE, Luca Niculescu.

Din delegația României prezentă la evenimentele Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)  au facut parte directori și specialiști MADR.  

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bugetul Programului de susținere a producției de cartof a fost majorat

În cadrul unei Hotărâri aprobate joi, Guvernul a suplimentat...
‹ adv ›

Interpoma 2024: datele preliminare ale recoltei 2024/2025 prezentate la deschiderea oficială

A fost inaugurată cea de-a 13-a ediție a Interpoma, care se desfășoară la Târgul Bolzano, Italia, începând de astăzi...

Brânza maturată de Horezu, premiată cu aur la World Cheese Awards 2024

Concursul World Cheese Awards 2024 a avut loc în perioada 15-17 noiembrie în orașul Viseu, Portugalia, marcând prima dată...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole