8.9 C
București
miercuri, 20 noiembrie, 2024

-

HomepageAdvInterviu Jessica Christiansen, Bayer - inițiativa ForwardFarming și viitorul agriculturii regenerative

Interviu Jessica Christiansen, Bayer – inițiativa ForwardFarming și viitorul agriculturii regenerative

Bayer ForwardFarming este o inițiativă globală a companiei Bayer, menită să promoveze practici agricole durabile și regenerative. În cadrul unei vizite de studiu în Belgia, am putut aprecia avantajele inițiativei „pe viu” și discuta despre obiectivele acesteia pe termen lung.

„Viziunea ForwardFarming este de a include și mai multe ferme din diverse colțuri ale lumii pentru a crea o rețea globală de fermieri care să colaboreze pentru un viitor mai sustenabil”, ne-a spus Jessica Christiansen, șefa departamentului de Comunicare pentru Divizia Crop Science la Bayer.

De altfel, acest obiectiv deja a prins contur, pe lângă ferma fraților Jan și Josse Peeters din Belgia pe care am vizitat-o, rețeaua include ferme din diverse regiuni, inclusiv Brazilia, Vietnam, SUA (Vestul Mijlociu) și India.

Jessica Christiansen bayer

La acestea, se implementează tehnici inovatoare pentru a reduce consumul de apă, produse de protecție a plantelor și emisiile de carbon, sporind, în același timp, veniturile fermierilor.

„Am explorat Vestul Mijlociu al SUA, apoi am fost în India, Vietnam la fermieri mai mici, iar acum evenimentul din Belgia, toate au avut un scop comun, acela de a prezenta cu adevărat diversitatea tipurilor de fermieri, ecosistemele locale, câmpurile agricole și vocea lor comună”, spune Jessica Christiansen.

Fiecare fermă ForwardFarming este unică, adaptată la nevoile locale și culturile specifice, dar toate împărtășesc scopul comun de a sprijini o agricultură mai sustenabilă și rezilientă.

bayer frowardfarming

În India, de exemplu, fermierii au adoptat tehnologia de semănat direct pentru orez, care nu doar că reduce consumul de apă și emisiile de carbon, dar și crește veniturile fermierilor. În Brazilia, accentul este pus pe protecția biodiversității și a resurselor naturale.

„Fermierii sunt cei care ne arată la ce trebuie să lucrăm pentru a-i ajuta. Pe lângă faptul că fermierii generează hrana de care noi toți avem nevoie pentru a supraviețui, mai au și un impact pozitiv asupra planetei. Aici, arătăm practicile regenerative, care oferă anume acest rezultat”.

bayer forwardfarming

„Colaborarea cu fermierii, mediul academic și sectorul public este esențială,” explică Jessica. „Doar împreună putem găsi soluții care să aducă un echilibru între sustenabilitate și rentabilitate.”

La ferma Hof ten Bosch din Belgia au fost implementate mai multe măsuri pentru creșterea productivității prin reducerea eroziunii, economisire în utilizarea îngrășămintelor și pesticidelor, grație sistemelor de navigație GPS și utilajelor inovative (cum ar fi MagicSprayer), expunerea minimă la pesticide, biodiversitatea funcțională și altele.

magicsprayer bayer

„Ne orientăm spre crearea tehnologiilor și soluțiilor ce pot fi adaptate și pretabile fiecărei din aceste ferme. Scopul este de a ne dezvolta mai bine și mai rapid pentru a corespunde provocărilor în creștere.

Avem un portofoliu foarte divers, începând de la semințe pentru culturi de câmp, legume, culturi de acoperire, urmate de soluții biologice, digitale, instrumente pentru luarea deciziilor și produsele tradiționale de protecție a plantelor cu molecule îmbunătățite. Fermierii care adoptă tehnologii devin mai încrezuți în viitor datorită soluțiilor Bayer”, a conchis Jessica Christiansen.

Aflați mai multe despre Bayer ForwardFarming – despre agricultura regenerativă la ferma fraților Peeters, Belgia.

Sergiu Jaman
Sergiu Jaman
Consultant AgTech

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer și Orbia Netafim extind colaborarea cu noi produse pentru sectorul horticol

Divizia de Agricultură de Precizie a Orbia, Netafim, și...

Agritechnica 2025: Înregistrări deschise pentru expozanți

Agritechnica 2025, cel mai mare târg mondial de utilaje agricole, se va desfășura între 9 și 15 noiembrie, la centrul...

Soluții avansate post-recoltă: Creșterea profitabilității prin gestionarea precisă a depozitării la rece

În pomicultura modernă, gestionarea optimă post-recoltă este de o importanță crucială. Practicile post-recoltă, în special depozitarea la rece, joacă...

Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 43,37 mln lei, în scădere cu 1%

Producătorul de vinuri Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 43,374 milioane lei, în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole