Bayer ForwardFarming este o inițiativă globală a companiei Bayer, menită să promoveze practici agricole durabile și regenerative. În cadrul unei vizite de studiu în Belgia, am putut aprecia avantajele inițiativei „pe viu” și discuta despre obiectivele acesteia pe termen lung.
De altfel, acest obiectiv deja a prins contur, pe lângă ferma fraților Jan și Josse Peeters din Belgia pe care am vizitat-o, rețeaua include ferme din diverse regiuni, inclusiv Brazilia, Vietnam, SUA (Vestul Mijlociu) și India.
La acestea, se implementează tehnici inovatoare pentru a reduce consumul de apă, produse de protecție a plantelor și emisiile de carbon, sporind, în același timp, veniturile fermierilor.
Fiecare fermă ForwardFarming este unică, adaptată la nevoile locale și culturile specifice, dar toate împărtășesc scopul comun de a sprijini o agricultură mai sustenabilă și rezilientă.
În India, de exemplu, fermierii au adoptat tehnologia de semănat direct pentru orez, care nu doar că reduce consumul de apă și emisiile de carbon, dar și crește veniturile fermierilor. În Brazilia, accentul este pus pe protecția biodiversității și a resurselor naturale.
La ferma Hof ten Bosch din Belgia au fost implementate mai multe măsuri pentru creșterea productivității prin reducerea eroziunii, economisire în utilizarea îngrășămintelor și pesticidelor, grație sistemelor de navigație GPS și utilajelor inovative (cum ar fi MagicSprayer), expunerea minimă la pesticide, biodiversitatea funcțională și altele.
În pomicultura modernă, gestionarea optimă post-recoltă este de o importanță crucială. Practicile post-recoltă, în special depozitarea la rece, joacă...