16.6 C
București
marți, 24 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCongresul European al Fermierilor va avea loc la Bucureşti, între 23 şi...

Congresul European al Fermierilor va avea loc la Bucureşti, între 23 şi 25 octombrie

Ediţia din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la Bucureşti, în perioada 23-25 octombrie 2024, evenimentul fiind organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru.

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare, formată din Federaţia Naţională PRO AGRO, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV şi Asociaţia Forţa Fermierilor – AFF, entitatea care îi reprezintă pe fermierii români la COPA-COGECA, este implicată în organizarea Congresului European al Fermierilor.

La ediţia din acest an, organizatorii aşteaptă peste 300 de fermieri reprezentativi din statele membre UE.

„Discuţiile de la Congresul de anul acesta vor explora provocările principale ce afectează sectorul agricol, precum extinderea Uniunii, finanţarea sa şi viitoarele politici agricole de sprijin.

Aceste discuţii, încadrate de rezultatul alegerilor europene şi de dialogul strategic, vor viza probleme de durabilitate, dar şi rolul jucat de cercetare şi de inovare pentru a oferi soluţiile atât de necesare pentru viitorul sectorului agricol.

Se va ţine cont de impactul cumulativ al crizelor geopolitice actuale, al inflaţiei alimentare, al sarcinii administrative şi legislative, precum şi de evenimentele meteorologice extreme cu care se confruntă agricultorii. Aceste efecte continuă să afecteze durabilitatea economică a fermierilor şi a cooperativelor şi duc la tulburările sociale actuale.

Rezilienţa şi competitivitatea agriculturii şi silviculturii europene sunt determinate de necesitatea ca aceste sectoare să joace un rol strategic în constituirea viitoarelor politici europene.

Aceste politici trebuie să contribuie la viabilitatea zonelor rurale, să răspundă problemelor de disponibilitate, accesibilitate a preţurilor alimentelor şi accesibilitate în general a hranei, totul în timp ce se răspunde şi problemei fundamentale a schimbărilor climatice”, arată organizatorii pe site-ul oficial al Congresului European al Fermierilor.

‹ adv ›

Primele două zile ale congresului sunt dedicate lucrărilor pe ateliere şi sesiunii plenare, care vor avea loc la Hotelul Radisson Blu din Capitală, iar în cea de-a treia zi vor fi organizate vizite tehnice în câteva ferme din România.

La Congresul European al Fermierilor sunt invitaţi să susţină prelegeri prim-ministru Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, ministrul Agriculturii din Ungaria şi Preşedinte al Consiliului Agrifish, Istvan Nagy, precum şi directorul general DG AGRI, Wolfgang Burtscher.

Acestora li se vor alătura alţi vorbitori reprezentativi ai autorităţilor naţionale şi europene responsabile pentru agricultură, precum şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi cooperativelor membre Copa şi Cogeca din toată Uniunea Europeană.

LAPAR – Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România este o organizaţie profesională, neguvernamentală şi independentă, constituită în anul 2001 prin asocierea voluntară dintre asociaţii profesionale şi societăţi comerciale.

LAPAR este co-fondator Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare, care este membru COPA-COGECA. LAPAR este, de asemenea, membru fondator OIPA Cereale, membru în Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi membru EURAF.

PRO AGRO – Federaţia Naţională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară şi Servicii Conexe din România este o organizaţie profesională înfiinţată în anul 2012 de şi pentru producătorii din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe din România, în vederea promovării, reprezentării, susţinerii şi apărării intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional în raport cu instituţiile europene şi naţionale, publice sau private.

UNCSV – Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal este o organizaţie profesională umbrelă a cooperativelor din sectorul vegetal înfiinţată în 2017, care răspunde provocărilor cu care se confruntă membrii săi din cele 53 de cooperative agricole.

Asociaţia Forţa Fermierilor (AFF) este o organizaţie profesională legal constituită şi care reprezintă interesele tuturor categoriilor de producători agroalimentari din România, indiferent de mărime, sector sau regiune.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași organizează prima degustare de struguri pe 20 septembrie 2024

Pe 20 septembrie 2024, Universitatea de Științele Vieții „Ion...
‹ adv ›

Grain Academy 2024 adună la Varna experți din Balcani și Marea Neagră la discuții despre piața cerealelor

Pe 31 octombrie 2024, la Varna, Bulgaria, va avea loc a 8-a ediție a Grain Academy – un eveniment...

Ziua Porumbului 2024 – discuții despre provocările climatice la Orezu

Pe 11 septembrie 2024, la ferma Elsit din Orezu, județul Ialomița, se va desfășura Ziua Porumbului Orezu, eveniment aflat...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole