16.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleColaborare Româno-Japoneză în Agricultură: Întâlnire cu ambasadorul Takashi Katae

Colaborare Româno-Japoneză în Agricultură: Întâlnire cu ambasadorul Takashi Katae

Ministrul Florin Barbu a primit ieri, 18 septembrie 2024, la sediul instituției o delegație din Japonia condusă de E.S. Takashi Katae, Ambasadorul Japoniei în România.

În cadrul întâlnirii, ministrul a făcut o descriere succintă a potenţialului de care dispune agricultura din România, adăugând că relațiile bilaterale dintre România și Japonia au cunoscut o evoluție semnificativă în ultimii ani, cooperarea fiind definită de sprijin reciproc, valori și interese comune.

În acest context, oficialul MADR și-a exprimat interesul către intensificarea colaborării bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic, printr-o conlucrare mai pragmatică orientată spre rezultate concrete.

‹ adv ›

Cu această ocazie, ministrul Florin Barbu a transmis că Ministerul Agriculturii vizează creșterea volumului comerțului bilateral prin exportul în Japonia de produse românești de înaltă calitate.

Cei doi oficiali au revizuit vizitele la nivel înalt și evenimentele de cooperare economică și culturală desfășurate în ultima perioadă la nivel bilateral și au trecut în revistă viitoarele oportunități de consolidare a parteneriatului: Expo Osaka 2025, precum și Expoziția Internațională de Horticultură, ce va avea loc la Yokohama în perioada 19 martie -26 septembrie 2027.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR acordă avansuri de până la 85% din fonduri europene pentru fermieri în 2024

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va acorda şi în...
‹ adv ›

Viorel Morărescu: Creștere semnificativă în agricultura ecologică în România

Ambasadorul României pentru Agricultură Ecologică, Viorel Morărescu, director în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), susţine că există...

Ministrul Barbu anunță un nou program de susținere pentru 60 de ferme

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a efectuat astăzi, 6 septembrie 2024, o vizită de lucru la mai...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole