16.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleActivitatea tuturor fabricilor de procesare a soiei din Argentina, stopată din cauza...

Activitatea tuturor fabricilor de procesare a soiei din Argentina, stopată din cauza protestului

Două sindicate care reprezintă muncitorii din fabricile de producție a uleiului de soia din Argentina au anunțat o grevă la începutul acestei săptămâni.

Protestatarii sunt nemulțumiți de nivelul salariilor, conform Reuters.

„O grevă comună a fost inițiată în toate fabricile de producție a uleiului de soia din țară, din cauza lipsei unui acord în negocierile colective privind salariile”, se arată în declarația SOEA și a Federației Lucrătorilor din Industria Uleiului.

Ambele sindicate au început greva pe 6 august după o întâlnire cu companiile din industrie, inclusiv Camera Industriei Uleiului (CIARA), pentru a cere creșterea salariilor pentru angajații lor. Cu toate acestea, părțile nu au reușit să ajungă la un acord, iar greva a continuat miercuri.

‹ adv ›

Ulterior, secretarul SOEA, Martín Morales, a declarat că muncitorii continuă să fie în grevă și că nu s-a stabilit încă un contact cu ei.

Șeful CIARA, Gustavo Idígoras, a declarat că greva a paralizat activitatea tuturor fabricilor de procesare a soiei din Argentina.

Argentina este un exportator important de ulei de soia prelucrat, utilizat pe scară largă în toate industriile pentru produse care variază de la alimente la biodiesel.

Pe 9 august, specialiștii Agritel menționau că greva din Argentina continuă, paralizând afacerea cu soia. Operatorii locali raportează că peste 10 000 de camioane așteaptă să intre în porturi, întârziind în mod natural planificarea exporturilor.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Coasta de Fildeş vrea să majoreze cu 23% preţul plătit fermierilor pentru boabele de cacao

Coasta de Fildeş, cel mai mare producător mondial de...
‹ adv ›

APMR: Creşterea preţului la masa lemnoasă şi neaplicarea Codului Silvic, printre cauzele declinului industriei mobilei

Cauzele care au dus la declinul industriei mobilei româneşti sunt creşterea exagerată a preţului la masa lemnoasă, lipsa materiei...

Reuters: China renunţă la importurile de porumb din SUA

Importurile de porumb ale Chinei s-au atenuat în ultimele luni, în condiţiile în care s-au redus şi livrările de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole