5 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Libanul achiziţionează 30 mii de tone de grâu din Ucraina

Reuters: Libanul achiziţionează 30 mii de tone de grâu din Ucraina

Guvernul libanez a achiziţionat, aproximativ 30.000 tone metrice de grâu de panificaţie din Ucraina, la o licitaţie care a avut loc săptămâna aceasta, au declarat pentru Reuters traderi europeni.

Achiziţionarea de grâu cu un conţinut de proteine de 11,5% s-a făcut la un preţ de aproximativ 253 de dolari/tonă C&F (preţ şi navlu), susţin traderii.

Finanţarea a fost acordată de Banca Mondială ca parte a continuării programului de achiziţii de grâu pentru a susţine Libanul. Termenul limită în vederea depunerii ofertelor de preţ pentru licitaţie a fost 5 decembrie, au adăugat traderii.

‹ adv ›

Vecinii UE, în special Egiptul şi Libanul, depind în mare măsură de grâu şi îngrăşăminte exportate de Ucraina şi Rusia. Ei se confruntă cu creşteri masive ale preţurilor după o scădere a importurilor de cereale, în urma invadării Ucrainei.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale respinge categoric orice măsură de plafonare a produselor alimentare

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) respinge categoric...
‹ adv ›

APIA a început plăţile în avans către fermieri; valoarea anuală a subvenţiilor – între 70 şi 80 mln de euro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Harghita a început efectuarea plăţilor în avans către cei peste 24.000...

România va relua exportul de ovine către Regatul Maroc

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a parafat certificatele sanitare veterinare necesare pentru...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole