Consilierii locali au votat în cadrul şedinţei extraordinare de miercuri studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul unui parc fotovoltaic, proiect care va fi depus spre finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.
Centrala va fi racordată la Sistemul Energetic Naţional, contribuind astfel la creşterea producţiei de electricitate provenită din surse regenerabile şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Proiectul prevede montarea a 15.168 de panouri fotovoltaice, având fiecare o putere instalată unitară de minimum 670 Wp, respectiv echipamentele electrice aferente şi 5 posturi de transformare.
În cadrul investiţiei sunt prevăzute şi lucăpri conexe: executarea unui racord electric la Sistemul Energetic Naţional, amenajarea terenului, realizarea de alei şi drumuri tehnologice în cadrul parcului, îngrădirea acestuia, sistem de iluminat, sistem de supraveghere video centralizat, instalaţie de legare la pământ şi paratrăsnet.
Parcul fotovoltaic va putea fi gestionat de la distanţă, fiind prevăzută în cadrul investiţiei montarea de echipamente pentru monitorizare şi control de la distanţă prin fibră optică/GSM. Puterea totală instalată a panourilor fotovoltaice este estimată la minimum 10.162 MWp.
Valoarea totală a investiţiei este de 81.381.870,50 lei inclusiv TVA, din care 30.022.219,94 lei (45%) reprezintă cofinanţarea proiectului din fonduri europene, iar 51.359.650,56 lei (55%) va fi contribuţia municipalităţii. Durata estimată de realizare este de 12 luni.