17 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDirectorul general al APIA, participă astăzi la Paris, la cea de a...

Directorul general al APIA, participă astăzi la Paris, la cea de a 51-a Conferință a Directorilor Agențiilor de Plăți din Uniunea Europeană

Adrian Pintea, directorul general al APIA, participă astăzi la Paris, în Franța, la cea de a 51-a Conferință a Directorilor Agențiilor de Plăți din Uniunea Europeană, în contextul exercitării de către Franța a președintei rotative a Consiliul Uniunii Europene.

Evenimentul, destinat în primul rând directorilor agențiilor de plăți din toate statele membre ale UE și din statele candidate, oferă prilejul intensificării cooperării și realizării de schimburi de experiență și bune practici în rândul agențiilor de plăți, identificarea provocărilor comune cu care se confruntă, în implementarea PAC, dar și a unor posibile soluții comune de abordare a acestora.

Totodată, conferința permite consolidarea dialogului cu instituțiile Uniunii Europene, având în vedere că se bucură de participarea reprezentanților Comisiei Europene și ai Curții Europene de Conturi.

Principalele teme dezbătute în cadrul evenimentului vizează stadiul implementării Politicii Agricole Comune 2023-2027, aspecte legate de certificarea și lichidarea conturilor în cadrul noii PAC, lupta anti-fraudă și tipuri de fraudă la nivelul PAC, organizarea controalelor în cadrul PAC 2023-2027 și utilizarea metodelor alternative de control, precum și concluziile privind perioada de programare 2014-2022 și perspectivele pentru 2023-2027.

”Este o reală plăcere să revăd colegii directori ai agențiilor de plăți și să putem discuta din nou față în față, după doi ani de pandemie și întâlniri online. Am avut schimburi de idei foarte constructive pe marginea implementării noii Politici Agricole Comune și am participat la un atelier de lucru foarte interesant și binevenit pe tema întocmirii raportului anual de performanță și a dificultăților în dezvoltarea noilor sisteme IT” a declarat Adrian Pintea, director general APIA.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA a blocat banii pe 2023 pentru stuful din Deltă

Centrul județean APIA din Tulcea a refuzat să plătească...
‹ adv ›

APIA a efectuat plăţi de aproape 124 milioane lei, în perioada 24-26 aprilie 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală...

Suprafeţele eligibile pentru schemele de plată gestionate de APIA

În vederea accesării sprijinului în conformitate cu reglementările în vigoare vă prezentăm o sinteză a aspectelor privind normele (condiţiile,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole