Aproximativ 35.000 euro. Atât este profitul obținut pentru stocarea unei cantități de 500 tone de grâu, timp de 6 luni, în sistemul silobag.
Asta înseamnă o creștere a profitului cu 32%, comparativ cu vânzarea realizată imediat după recoltare, arată datele culese de Grain Bags din piața agricolă.
Anul trecut, țara noastră a avut o producție totală de grâu de 11,44 milioane de tone, fiind cea mai mare recoltă de la aderarea României la Uniunea Europeană.
Iar, producția medie a grâului a marcat un record, de 5,340 kg/ha în 2021.
Previziuni: cât vei câștiga în 2023, dacă stochezi grâu în silobag
Fermierii care au mizat pe depozitarea grâului în silobag, în 2021, au scos un profit consistent din vânzarea acestuia, la începutul lui 2022. Ei au încasat cu 32% mai mulți bani, decât ar fi primit dacă vindeau la momentul recoltării.
Cei care au plan să depoziteze grâu în acest sistem și în toamna lui 2022, vor avea o creștere a profitului de 53%, conform estimărilor Grain Bags, realizate după informațiile obținute din piață și care se regăsesc în tabelul de mai jos.
Așadar, vânzarea unei cantități de 500 tone de grâu după 6 luni din momentul recoltării, a însemnat un câștig de aproximativ 35.000 de euro, pentru fermierii care au ales silobag-ul.
Dacă și în acest an, vor continua să depoziteze în silobag, câștigurile estimate vor ajunge la 45.000 euro, pentru 500 tone stocate.
În pomicultura modernă, gestionarea optimă post-recoltă este de o importanță crucială. Practicile post-recoltă, în special depozitarea la rece, joacă...
Actual, necesar, econom si foarte rentabil!!!