22.8 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAPIA a finalizat plata rentei viagere agricole aferente anului 2020

APIA a finalizat plata rentei viagere agricole aferente anului 2020

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat campania de plată a sumelor cuvenite cu titlul de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020, în valoare totală de 44,63 milioane lei, pentru un număr de 35.201 beneficiari, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

În cazul în care sumele virate de APIA către rentieri sunt returnate în contul agenţiei din diverse motive obiective, Agenţia poate relua plata acestora în termen de 3 ani de la data limită anuală de plată (30 noiembrie al fiecăruia an), subliniază reprezentanţii instituţiei.

Conform art. 10 alin (2) din Ordinul MADR nr. 1271/2005 cu modificările şi completările ulterioare, în cazul decesului rentierului, moştenitorii vor încasa renta cuvenită rentierului, pe baza următoarelor acte doveditoare:

  • cerere a moştenitorului pentru plata datorată până la data decesului rentierului agricol;
  • certificatul de deces al rentierului (copie şi original);
  • carnetul de rentier în original;
  • copie BI/CI al moştenitorului/a celui care face cererea pentru plata ultimei rente aferente rentierului decedat (copie şi original);
  • certificat de calitate de moştenitor /certificat de legatar/certificatul de moştenitor (copie şi original).

În cazul în care sunt mai mulţi moştenitori se depune şi o împuternicire/declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole (copie şi original).

Sumele plătite către beneficiari şi returnate în contul APIA de către bănci/Poşta Română sunt postate pe site-ul APIA.

Pentru aceste cazuri, beneficiarii/moştenitorii de drept ai rentierilor decedaţi, în funcţie de motivul returnării sumei, vor clarifica cauza returnării sumei cu Centrul judeţean al APIA sau al Municipiului Bucureşti unde s-a vizat carnetul de rentier.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA primeşte cereri de plată pentru prima împădurire

Fermierii care vor să beneficieze de schema de ajutor...
‹ adv ›

Plăţi de peste 80 milioane euro realizate de APIA şi AFIR în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au efectuat plăţi de...

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii din cadrul Campaniei 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de astăzi, 09 mai 2024, eliberează adeverințe pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole