15 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleNoul caz de pestă porcină africană afectează negocierile privind ridicarea restricţiilor la...

Noul caz de pestă porcină africană afectează negocierile privind ridicarea restricţiilor la exporturile Germaniei

Descoperirea unui alt caz de pestă porcină africană (PPA) la o fermă de porci din landul Mecklenburg-Vorpommern, în estul Germaniei, într-o zonă care anterior era necontaminată, ar putea îngreuna negocierile privind ridicarea actualelor restricţii de export spre China şi alţi mari cumpărători, avertizează experţii, transmite Reuters.

Cazul confirmat în Mecklenburg-Vorpommern, lângă graniţa cu Polonia, este primul înregistrat la o fermă, din luna iulie.

China şi alte state mari care cumpără carne de porc au interzis importurile din Germania în luna septembrie 2020, după ce primele cazuri de PPA au fost confirmate la animalele sălbatice, dar vânzările de carne de porc din Germania în alte ţări din Europa continuă.

Germania cere Chinei să accepte „conceptul de regionalizare” prin care sunt oprite importurile de carne de porc doar din regiunea ţării unde au fost detectate cazuri de PPA, în loc să fie interdicţii asupra vânzărilor din întreaga ţară.

„Discuţiile cu China şi alţi importatori din Asia privind ridicarea actualelor restricţii ar putea fi mult mai dificile în urma descoperirii unui caz nou la o fermă. Cred că va dura ani de zile până când piaţa chineză va fi redeschisă pentru exportatorii germani de carne de porc”, a apreciat Tim Koch, analist la firma germană de consultanţă AMI.

Acesta a adăugat: „Întrucât Germania continuă să găsească cazuri de PPA la ferme sau la animale sălbatice, nu mă aştept ca China să-şi redeschidă piaţa producătorilor de carne de porc din Germania”.

Aproximativ 2.703 cazuri de pestă porcină africană la mistreţi au fost detectate în landurile Brandenburg şi Saxonia, lângă graniţa cu Polonia. Mistreţii care trec din Polonia în Germania răspândesc PPA.

„Noul caz este un pas înapoi în calea eforturilor Germaniei de a relua exporturile de carne de porc către China şi alţi mari importatori, chiar dacă PPA a fost ţinută sub control într-o zonă relativ mică din estul ţării”, a declarat Justin Sherrard, analist la Rabobank.

Un alt exportator major, Danemarca, a luat recent măsuri de prevenire a intrării animalelor cu PPA din Germania.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, dar este mortală pentru porci. Boala a apărut în Africa de unde s-a răspândit în Europa şi Asia unde a ucis deja sute de milioane de porci şi a modificat industria globală a cărnii de porc şi a nutreţului.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Academia de Științe Agricole și Silvice, despre pesta porcină: Situația României, unică în UE

Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe lonescu -...
‹ adv ›

Focar de pesta porcină africană într-o exploatație comercială din localitatea Golești; 20.000 de porci eutanasiați

În data de 23.01.2024, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane într-o exploatație comercială din localitatea Golești, județul Vrancea,...

Sibiu: Al doilea focar de pestă porcină africană, în Presaca; vor fi ucişi 34 de porci

Prefectura a anunţat că a fost confirmat cel de-al doilea focar de pestă porcină africană, în localitatea Presaca, unde...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole