15.2 C
București
miercuri, 20 noiembrie, 2024

-

HomepageAdvOTP Bank şi AFIR, parteneriat destinat agriculturii şi dezvoltării rurale

OTP Bank şi AFIR, parteneriat destinat agriculturii şi dezvoltării rurale

OTP Bank România şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au semnat un parteneriat pentru facilitarea procesului de absorbţie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol şi antreprenorii rurali prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) în perioada de tranziţie 2021 – 2022, informează un comunicat al băncii.

În cadrul parteneriatului, OTP Bank România pune la dispoziţia solicitanţilor de finanţare nerambursabilă şi a beneficiarilor semnatari ai contractelor de finanţare, care urmează a se încheia cu AFIR în Perioada de Tranziţie 2021-2022, produse de finanţare adaptate, identifică soluţii pentru absorbţia fondurilor, facilitează accesul la finanţare şi oferă consultanţă financiară pentru fiecare etapă a proiectelor derulate de către clienţi.

„Sectorul agribusiness a avut o evoluţie ascendentă în ultimii ani, iar noi ne-am implicat în mod activ în susţinerea antreprenorilor români prin acces la finanţare şi consultanţă specializată. Parteneriatul cu AFIR ne permite să continuăm în această direcţie şi să contribuim la absorbţia fondurilor nerambursabile, destinate agriculturii româneşti, prin produse adaptate şi creşterea accesului la finanţare, pentru dezvoltarea agriculturii şi mediului rural”, a declarat Roxana Hidan, director general adjunct OTP Bank România, Divizia Afaceri.

În plus, banca vine în sprijinul clienţilor prin oferirea de consultanţă şi îndrumare financiară specializată, încă din etapa de verificare gratuită a eligibilităţii solicitanţilor şi a viabilităţii investiţiei propuse. Procedura este realizată gratuit de către echipa de consultanţi ai OTP Consulting Romania, care oferă consiliere în optimizarea investiţiei pentru multiplicarea şanselor privind obţinerea finanţării nerambursabile.

Mai mult, OTP Consulting oferă şi un discount clienţilor OTP Bank România privind serviciile de consultanţă pentru elaborarea şi depunerea cererii de finanţare şi asistenţă profesională până în momentul finalizării monitorizării proiectului.

Prin acest protocol sunt vizaţi solicitanţii de finanţare nerambursabilă prin PNDR, precum şi beneficiarii cu contracte de finanţare încheiate cu AFIR în Perioada de Tranziţie 2021-2022. Sunt incluşi în aceste categorii fermierii locali, cooperativele agricole, organizaţii de producători, dar şi companii micro, mici, mijlocii şi mari din spaţiul rural.

OTP Bank propune soluţii pentru cofinanţarea cheltuielilor eligibile aferente proiectelor finanţate de AFIR, credite pentru prefinanţarea împrumutului nerambursabil aferent proiectului până la încasarea grantului, credite pentru finanţarea cheltuielilor neeligibile sau credite punte pentru prefinanţarea împrumutului nerambursabil.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcţie de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală şi de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezenţă de piaţa locală. Cu aproximativ 40.000 de angajaţi grupul deserveşte zilnic aproape 16,3 milioane de clienţi din 11 ţări.

OTP Bank
OTP Bankhttps://www.otpbank.ro
OTP Bank România oferă soluții financiare complete în domeniul agricol, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer și Orbia Netafim extind colaborarea cu noi produse pentru sectorul horticol

Divizia de Agricultură de Precizie a Orbia, Netafim, și...

Agritechnica 2025: Înregistrări deschise pentru expozanți

Agritechnica 2025, cel mai mare târg mondial de utilaje agricole, se va desfășura între 9 și 15 noiembrie, la centrul...

Soluții avansate post-recoltă: Creșterea profitabilității prin gestionarea precisă a depozitării la rece

În pomicultura modernă, gestionarea optimă post-recoltă este de o importanță crucială. Practicile post-recoltă, în special depozitarea la rece, joacă...

Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 43,37 mln lei, în scădere cu 1%

Producătorul de vinuri Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 43,374 milioane lei, în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole