22.6 C
București
miercuri, 23 aprilie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR continuă programul de susţinere a producţiei de usturoi; cultivatorii vor primi...

MADR continuă programul de susţinere a producţiei de usturoi; cultivatorii vor primi 3.000 euro/ha

Cultivatorii de usturoi vor putea primi în acest an un sprijin financiar de cel mult 3.000 euro/hectar prin schema de ajutor de minimis privind susţinerea producţiei de usturoi, fondurile totale alocate fiind de 60 de milioane de lei, potrivit unui proiect de Hotărâre postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Beneficiarii ajutorului de minimis pot fi: producători agricoli persoane fizice, producători agricoli PFA, II, IF constituite potrivit OUG nr. 44/2008 şi producători agricoli persoane juridice.

„Proiectul are un impact bugetar în sumă de 60.000.000 lei şi se asigură din bugetul pe anul 2025, aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Cuantumul ajutorului de minimis are o valoare de 3.000 euro/ha şi se acordă pentru o suprafaţă minimă de 3.000 mp şi maximă de 6 ha/beneficiar”, se arată într-un comunicat al MADR transmis AGERPRES.

‹ adv ›

Depunerea cererilor se realizează în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentului act normativ.

Verificările în teren se efectuează de către echipe mixte ale DAJ şi APIA şi vizează deplasarea în teren pentru identificarea suprafeţei şi a existenţei culturii de usturoi înainte de recoltare.

De asemenea, recoltarea şi valorificarea producţiei se realizează după data efectuării verificărilor în teren până cel târziu la data de 21 noiembrie 2025, inclusiv documentele justificative.

„Prin promovarea acestui proiect de act normativ se asigură creşterea suprafeţelor cultivate cu usturoi, a nivelurilor de producţie, a locurilor de muncă în zona rurală, precum şi încurajarea fermierilor de a cultiva în continuare această specie”, se mai arată în comunicat. 

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ucraina: Rapița devine o cultură deficit pentru exportatori

În Ucraina se conturează o piață restrânsă pentru recolta...
‹ adv ›

Monitorizarea larvelor de Ceutorhynchus: un pas esențial în protejarea rapiței

În perioada de înflorire a rapiței puteți stabili frecvența plantelor cu larve de Ceutorhynchus napi și C. pallidactylus. Pentru...

ANSVSA: Un transport cu peste 30.000 de oi va pleca miercuri către Algeria

Un nou transport de ovine româneşti, cu peste 30.000 de animale, va pleca miercuri din portul Constanţa către Algeria,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole