10.2 C
București
duminică, 30 martie, 2025

-

HomepageAdvADM România instalează cea mai mare macara din Portul Constanța 

ADM România instalează cea mai mare macara din Portul Constanța 

ADM România anunță finalizarea unui proiect major de modernizare a infrastructurii sale din Portul Constanța. Noua macara hidraulică Sennebogen 885, cu capacitate mare de descărcare, de până la 12-15 mii de tone pe zi a devenit funcțională în luna martie 2025. 

Anton Povkhan, General Manager ADM Regiunea Dunării:

„Acest proiect major de modernizare a infrastructurii noastre portuare ne permite să ne deservim mai bine clienții prin creșterea eficienței lanțului nostru extins de aprovizionare prin silozurile fluviale de pe traseul românesc al Dunării, flota de barje de pe Dunăre și terminalul nostru din Portul Constanța.

Este, totodată confirmarea angajamentului ADM pe termen lung în Portul Constanța, România și regiunea Dunării, unde ne-am construit o prezență semnificativă în ultimii 20 de ani”.

Noua macara va accelera rata de încărcare și descărcare a vaselor și barjelor, iar brațul cu o deschidere de 38 m va permite încărcarea/descărcarea de vase de tip panamax. 

Ștefan Lăzărescu, ADM Port Operations Manager, Constanța a spus:

„Este cel mai mare astfel de utilaj montat până acum în Portul Constanța și în România, după cunoștința mea. Pentru ADM, este un proiect important, cu impact major în creșterea productivității și în linie cu strategia noastră de investiții în retehnologizare și modernizare în România”.

ADM România operează 7 silozuri pe parcursul românesc al Dunării, amplasate în Brăila, Bordușani, Călărași, Giurgiu, Corabia, Basarabi și Moldova Nouă.

Operațiunile din România includ, de asemenea, transbordarea de cereale în terminalele din Portul Constanța (Constanța Nord și Agigea), precum și o flotă de barje pe Dunăre.

ADM România are o echipă de peste 400 de angajați, care asigură funcționarea eficientă a acestui lanț de aprovizionare integrat care servește ca o legătură fiabilă și de încredere între fermierii români și piețele de destinație pentru surplusul exportabil de cereale și semințe oleaginoase din România.

Vezi aici despre Ucraina a modificat regulile de aprobare a prețurilor minime de export.

  • Citește despre ->
  • ADM
Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

5 COMENTARII

  1. Abia astept sa vad cum va laudati cand investiti in cele mai mari triciclete din port… Sa nu imi spuneti ca aveti si blugi noi?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Verben™: Soluția ideală pentru protejarea cerealelor păioase de bolile primăverii

Fermierii au mizat pe cereale păioase în acest an,...

Producător de căpșune: Cu sistemul Up&Down avem o productivitate cu 60% mai mare

Acum câțiva ani, Dragoș Ștefănescu, Agro Steaco a decis să investească într-un proiect ambițios de producere a căpșunelor în...

Controlul dăunătorilor la porumb și floarea-soarelui în absența tratamentului semințelor cu neonicotinoide

În contextul suspendării autorizației temporare de utilizare a produselor neonicotinoide pentru tratamentul semințelor de porumb și floarea-soarelui, compania ADAMA...

REI Grup sprijină dezvoltarea industriei alimentare cu cinci proiecte în cadrul „InvestALIM”

Un număr de 12 companii, cu 12 proiecte distincte, și o valoare totală de investiții de circa 1,5 miliarde...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole