20 C
București
vineri, 12 septembrie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePrimele legume susținute de MADR ajung pe piața din Buzău

Primele legume susținute de MADR ajung pe piața din Buzău

Primele legume produse în perioada octombrie-decembrie prin intermediul programului de susţinere a producţiei de legume în sere şi solarii au ajuns în pieţele din judeţ, la nivelul Buzăului aproximativ 450 de legumicultori beneficiind de sprijin financiar prin MADR.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a adoptat, la finalul lunii octombrie, o hotărâre pentru acordarea unui ajutor de minimis în scopul susţinerii producţiei de legume cultivate în spaţii protejate.

‹ adv ›

Programul se derulează în perioada 2024-2025 pentru tomate, ardei gras, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac sau ceapă verde.

Potrivit Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Buzău, cuantumul ajutorului de minimis este de maximum 1.000 euro/1.000 m2/beneficiar.

„Am demarat verificări pentru ciclul II al ajutorului de minimis, la legume suntem aproape de finalizarea controlului.

Deja în piaţă au ajuns legumele produse în Buzău, ardei, castraveţi, roşii, spanac, salată, ceapă verde. S-au înscris 902 fermieri, dar aproximativ 450 au fost eligibili. Ajutorul este de 1000 euro/1.000 m2.

Deja în luna decembrie au ajuns pe piaţă roşii, tomate foarte gustoase din zone precum Glodeanu Sărat, Săhăteni, Ulmeni, Ţinteşti, şi din zone mai puţin cunoscute pentru culturile de legume”, a declarat vineri, directorul DAJ Buzău, Cosmin Florea.

Potrivit legumicultorilor, programul dezvoltat de MADR susţine producţia de legume în condiţii de vreme rece.

„Noi avem ardei, roşii, castraveţi nu mai avem. A prins bine acest program, singurul ajutor care se dă şi este binevenit. Am primit 1.000 de euro în toamnă pentru 1.000 de metri pătraţi. Avem la piaţă ardei gras, mai avem două-trei tone de cules acum din solar. Ne cere minim 2.000 de kilograme, dar producţia se apropie de 3.000 de kilograme”, a precizat, legumicultorul Mircea Tatu.

Valorificarea producţiei se realizează până la 31 ianuarie 2025, inclusiv.

‹ adv ›

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Raport RaboResearch: producția mondială de carne de vită scade, prețurile rămân în creștere

Conform raportului RaboResearch Global Beef Quarterly pentru trimestrul al...
‹ adv ›

Prognoze pentru producția de floarea-soarelui și rapiță în regiunea Mării Negre în 2025/26 comparativ cu sezonul trecut

Oleaginoasele rămân un pilon strategic al producției agricole în regiunea Mării Negre–Dunăre, care asigură cea mai mare parte a...

Producţia de vin a Italiei şi-a revenit astfel că va păstra titlul de cel mai mare producător mondial

Italia urmează să înregistreze o recoltă bună de struguri în 2025, ceea ce îi va permite să îşi consolideze...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole