Aproximativ 7.000 de fermieri din judeţul Olt care cultivă în această perioadă legume în spaţii protejate au solicitat înscrierea dosarelor pentru a primi ajutorul de minimis de 1.000 de euro, potrivit directorul adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Mihaela Mareş.
Fermierii care s-au înscris în program cultivă în această perioadă, în spaţii protejate (solarii), tomate, ardei, castraveţi, fasole verde, ceapă verde, salată şi spanac.
După finalizarea înscrierilor, fermierii aşteaptă vizitele în teren ale reprezentanţilor Direcţiei Agricole Judeţene şi APIA pentru verificarea culturilor, etapă ce se va încheia în aproximativ două-trei săptămâni.
Pentru verificările în teren, DAJ şi APIA Olt vor constitui 19 echipe, în sprijinul lor fiind aşteptaţi angajaţi ai APIA din alte judeţe.
Fermierii trebuie să vândă produsele şi să depusă documentele de valorificare până la finalul lunii ianuarie, a adăugat reprezentantul DAJ Olt, care a menţionat că legumicultorii au fost mulţumiţi de preţurile obţinute în această toamnă. Citește mai multe știri agricole accesând acest link.