5.9 C
București
vineri, 15 noiembrie, 2024

-

HomepageAdvPurcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de...

Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 43,37 mln lei, în scădere cu 1%

Producătorul de vinuri Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 43,374 milioane lei, în scădere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, în timp ce veniturile au sporit cu 4%, la 262,023 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare publicate, vineri, pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În primele nouă luni din 2023, Purcari Wineries înregistrase un profit net de 43,762 milioane lei şi venituri de 252,511 milioane lei.

Conform sursei citate, veniturile au sporit pe fondul creşterii cu 14% a segmentului principal de vinuri în primele nouă luni ale acestui an.

„În agricultură, condiţiile climaterice nefavorabile au dus la scăderea recoltelor de struguri în Moldova, România şi Bulgaria.

Cu toate acestea, stocurile majore din recoltele anterioare sunt suficiente pentru a susţine planurile de creştere ale companiei pentru 2025; suplimentar, au fost implementate mai multe măsuri pentru a atenua eventualele impacturi asupra marjelor” , se menţionează în raportul transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar, Domeniile Cuza şi Angel’s Estate) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri şi brandy din regiunea Europei Centrale şi de Est.

Grupul gestionează aproximativ 1,850 hectare de podgorii şi operează şapte platforme de producţie în România, Moldova şi Bulgaria.

Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor Premium din România şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de ţări. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

48 de femei din România și Moldova, selectate în programul TalentA 2024

Corteva Agriscience, compania de știință și tehnologie agricolă, anunță...

BASF construiește cea mai puternică pompă de căldură industrială din lume pentru a reduce emisiile de CO2

BASF a primit aprobarea de finanțare din partea Ministerului Federal German pentru Afaceri Economice și Acțiune Climatică pentru construcția...

Experiența horticulturii italiene: eveniment exclusiv pentru fermieri, investitori și profesioniști din agricultură

Viitorul horticulturii se regăsește în combinația perfectă de tradiție, inovație și gândire strategică. Pentru cei dornici să exploreze noi...

Corteva Agriscience la RALF 2024: Inovații pentru o agricultură sustenabilă în România

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a participat la Romanian Agriculture Leadership Forum (RALF) pe 8...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole