13.4 C
București
miercuri, 23 octombrie, 2024

-

HomepageAdvES AROMATIC SU – cel mai vândut hibrid high-oleic din România în...

ES AROMATIC SU – cel mai vândut hibrid high-oleic din România în 2024

Conform celui mai recent studiu Kynetec, marele câștigător pe segmentul floarea-soarelui high-oleic este hibridul ES AROMATIC SU de la LIDEA. 

Practic, ES AROMATIC SU și-a dublat volumul de vânzări în 2024 versus 2023.

De ce ES AROMATIC SU a fost opțiunea numărul 1 printre fermierii români?

ES AROMATIC SU este un hibrid de floarea soarelui cu tehnologie sulfo, în primul rând, cu rezistență genetică la mana florii-soarelui și beneficiază de o recunoaștere dovedită în timp.

Este un hibrid cu o mare stabilitate a producției, conținut în acid oleic, adaptabilitate la condițiile pedoclimatice locale și o toleranță foarte bună la secetă și arșiță, demonstrată în câmp, în condițiile climatice ale anului 2024.

În contextul schimbărilor climatice este imperios ca hibrizii de floarea-soarelui să fie din ce în ce mai toleranți la secetă, dar și la arșiță. 

Potențialul genetic productiv îl situeaza în topul celor mai competitivi hibrizi din piață, alături de „bogăția” lui în ulei (49-50%) și acid oleic (89-90%). 

es aromatic su floarea soarelui

Rezistența genetică la mana florii-soarelui a acestui hibrid asigură o protecție culturii pe tot parcursul ciclului vegetativ, de la semănat și până la recoltat.

Talia hibridului este mare, dar prin ajustarea corectă a normei de semănat (55-60 000 b.g/ha), talia se reduce astfel încat îl face alegerea optimă chiar și pentru zonele cu vânt predominant.

Datorita rusticității și toleranței îmbunătățite la factorii de stres biotic și abiotic, ES AROMATIC SU este poziționat în cultura bio/eco, cu rezultate excepționale de producție și indici calitativi superiori altor hibrizi din piață (conținut în ulei, conținut în acid oleic, masa hectolitrică…etc).

ES AROMATIC SU este un hibrid important și pe segmentul de tehnologie sulfonilureice, segment care în 2024 a atins 65.83% din totalul tehnologiilor. 

De ce preferă fermierii hibrizi din segmentul tehnologic sulfonilureice?

Fermierii preferă un hibrid cu tehnologie sulfo, așa cum este AROMATIC SU, deoarece: acest tip de hibrid combate un spectru larg de buruieni dicotiledonate în postemergență, în special pe cele problematice și păgubitoare precum pălămida (Cirsium arvense) și cornuții (Xantium strumarium).  

Are o fereastră largă de aplicare a erbicidului, iar remanența produsului este scăzută; Nu în ultimul rând, costul este redus la hectar, versus celelalte tehnologii.

Această tehnologie permite fermierilor să fie mai eficienți cu timpul lor și să combată cu succes buruienile dicotiledonate, având ca rezultat un randament mare și o cultură mai curată. 

ES AROMATIC SU reprezintă soluția optimă pentru recolte profitabile! Pentru mai multe detalii, accesați lidea-seeds.ro.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Arsura bacteriană (Pseudomonas syringae) la păr

Arsura bacteriană este o boală majoră în plantațiile de...

Bulgaria: Prognoze incerte pentru rapiță în 2025-2026

În sezonul agricol 2023/24, Bulgaria a înregistrat o reducere drastică a suprafeței cultivate cu rapiță, care a atins cel...

Black Sea Oil Trade a adunat 300 de delegați din 33 de țări, la București

Pe 15 octombrie, Bucureștiul a găzduit cea de-a 10-a Conferință Internațională Black Sea Oil Trade, organizată de UkrAgroConsult, un...

Corteva Agriscience: Cercetarea eficientă a substanțelor active pentru protecția culturilor este esențială pentru securitatea alimentară

Cei care lucrează în agricultură sunt conștienți de impactul pe care deciziile luate pentru protejarea productivității și calității culturilor...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole