16 C
București
joi, 24 octombrie, 2024

-

HomepageAdvInterviu Jessica Christiansen, Bayer - inițiativa ForwardFarming și viitorul agriculturii regenerative

Interviu Jessica Christiansen, Bayer – inițiativa ForwardFarming și viitorul agriculturii regenerative

Bayer ForwardFarming este o inițiativă globală a companiei Bayer, menită să promoveze practici agricole durabile și regenerative. În cadrul unei vizite de studiu în Belgia, am putut aprecia avantajele inițiativei „pe viu” și discuta despre obiectivele acesteia pe termen lung.

„Viziunea ForwardFarming este de a include și mai multe ferme din diverse colțuri ale lumii pentru a crea o rețea globală de fermieri care să colaboreze pentru un viitor mai sustenabil”, ne-a spus Jessica Christiansen, șefa departamentului de Comunicare pentru Divizia Crop Science la Bayer.

De altfel, acest obiectiv deja a prins contur, pe lângă ferma fraților Jan și Josse Peeters din Belgia pe care am vizitat-o, rețeaua include ferme din diverse regiuni, inclusiv Brazilia, Vietnam, SUA (Vestul Mijlociu) și India.

Jessica Christiansen bayer

La acestea, se implementează tehnici inovatoare pentru a reduce consumul de apă, produse de protecție a plantelor și emisiile de carbon, sporind, în același timp, veniturile fermierilor.

„Am explorat Vestul Mijlociu al SUA, apoi am fost în India, Vietnam la fermieri mai mici, iar acum evenimentul din Belgia, toate au avut un scop comun, acela de a prezenta cu adevărat diversitatea tipurilor de fermieri, ecosistemele locale, câmpurile agricole și vocea lor comună”, spune Jessica Christiansen.

Fiecare fermă ForwardFarming este unică, adaptată la nevoile locale și culturile specifice, dar toate împărtășesc scopul comun de a sprijini o agricultură mai sustenabilă și rezilientă.

bayer frowardfarming

În India, de exemplu, fermierii au adoptat tehnologia de semănat direct pentru orez, care nu doar că reduce consumul de apă și emisiile de carbon, dar și crește veniturile fermierilor. În Brazilia, accentul este pus pe protecția biodiversității și a resurselor naturale.

„Fermierii sunt cei care ne arată la ce trebuie să lucrăm pentru a-i ajuta. Pe lângă faptul că fermierii generează hrana de care noi toți avem nevoie pentru a supraviețui, mai au și un impact pozitiv asupra planetei. Aici, arătăm practicile regenerative, care oferă anume acest rezultat”.

bayer forwardfarming

„Colaborarea cu fermierii, mediul academic și sectorul public este esențială,” explică Jessica. „Doar împreună putem găsi soluții care să aducă un echilibru între sustenabilitate și rentabilitate.”

La ferma Hof ten Bosch din Belgia au fost implementate mai multe măsuri pentru creșterea productivității prin reducerea eroziunii, economisire în utilizarea îngrășămintelor și pesticidelor, grație sistemelor de navigație GPS și utilajelor inovative (cum ar fi MagicSprayer), expunerea minimă la pesticide, biodiversitatea funcțională și altele.

magicsprayer bayer

„Ne orientăm spre crearea tehnologiilor și soluțiilor ce pot fi adaptate și pretabile fiecărei din aceste ferme. Scopul este de a ne dezvolta mai bine și mai rapid pentru a corespunde provocărilor în creștere.

Avem un portofoliu foarte divers, începând de la semințe pentru culturi de câmp, legume, culturi de acoperire, urmate de soluții biologice, digitale, instrumente pentru luarea deciziilor și produsele tradiționale de protecție a plantelor cu molecule îmbunătățite. Fermierii care adoptă tehnologii devin mai încrezuți în viitor datorită soluțiilor Bayer”, a conchis Jessica Christiansen.

Aflați mai multe despre Bayer ForwardFarming – despre agricultura regenerativă la ferma fraților Peeters, Belgia.

Sergiu Jaman
Sergiu Jaman
Consultant AgTech

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

UE a aprobat ajutoare de două miliarde de lei pentru fermierii români afectaţi de secetă

Comisia Europeană a aprobat, joi, o schemă de ajutor...

Bugetul Ministerului Agriculturii, suplimentat cu 200 mln de lei pentru cofinanţarea unor proiecte prin PNDR

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost suplimentat cu 200 de milioane lei, reprezentând credite bugetare şi credite...

Îngroparea viței de vie toamna în sistemul protejat

Există mai mulţi indicatori ce ţin de temperaturile negative, care au o importanţă majoră pentru viţa de vie şi...

ES AROMATIC SU – cel mai vândut hibrid high-oleic din România în 2024

Conform celui mai recent studiu Kynetec, marele câștigător pe segmentul floarea-soarelui high-oleic este hibridul ES AROMATIC SU de la...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole