9.6 C
București
luni, 21 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaUSDA: Stocurile de grâu de tranziție ale Ucrainei, la cel mai scăzut...

USDA: Stocurile de grâu de tranziție ale Ucrainei, la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani

Departamentul Agriculturii al SUA (USDA) a redus prognoza exporturilor de grâu din Ucraina comparativ cu anul trecut, în ciuda unor modificări minore în estimările recoltei. Acest lucru este evidențiat de datele din raportul USDA pentru luna octombrie.

Experții au menționat că, producția de grâu din Ucraina a fost ajustată cu 600 de mii de tone (22,9 milioane de tone), fiind acum aproape neschimbată față de anul precedent.

„Cu toate acestea, livrările pentru export sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, deoarece sunt limitate de cele mai mici stocuri de tranziție din ultimii 20 de ani”, explică aceștia.

USDA subliniază că, în ciuda scăderii livrărilor, prețurile competitive la export, accesul continuu la porturile din Marea Neagră și competiția redusă din partea Uniunii Europene au contribuit la creșterea exporturilor de grâu în primul trimestru – până la 6,2 milioane de tone.

‹ adv ›

Aceasta reprezintă aproape dublul cantității din aceeași perioadă a anului trecut.

„Deși Spania rămâne cea mai mare piață de export, Ucraina și-a crescut semnificativ exporturile către Indonezia, Egipt, Vietnam, Algeria și alte piețe-cheie din Asia și Orientul Mijlociu”, afirmă experții.

Potrivit UkrAgroConsult, exporturile de grâu ale Ucrainei în anul comercial 2024/25 sunt prognozate la 16,0 milioane de tone, în scădere cu 2,6 milioane de tone față de anul trecut, deoarece exporturile sunt așteptate să încetinească după recolta de porumb și să revină la tiparele sezoniere tipice de aprovizionare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

China: recolta de porumb poate înregistra cea mai mare scădere din 2000

Condițiile meteo extreme – de la căldură la inundații...
‹ adv ›

IGC: Producția mondială de soia va fi cu 7% mai mare în 2024/25

Consiliul Internațional pentru Cereale (IGC) prognozează, într-un raport din octombrie, că producția globală de soia în 2024/25 va fi...

Bursa agricolă – evoluția pieței la început de săptămână

Îngrijorările geopolitice, climatice și comerciale, în special în jurul Mării Negre, rămân ridicate. Totuși, din cauza lipsei unor elemente...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole