14.1 C
București
miercuri, 16 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleImportul de lapte brut a crescut cu 47,6% în primele opt luni...

Importul de lapte brut a crescut cu 47,6% în primele opt luni ale acestui an

Importul de lapte brut realizat de unităţile procesatoare a crescut cu 47,6% în primele opt luni ale acestui an, faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, în timp ce cantitate de lapte de vacă pe care au colectat-o unităţile de procesare a fost în creştere cu 3,7% în aceeaşi perioadă, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada ianuarie – august 2024, producţia de produse lactate a consemnat o creştere pe toate componentele, respectiv la lapte de consum, smântână de consum, lapte acidulat, unt şi brânzeturi. Cea mai mare majorare a producţiei, de 9,9%, a fost înregistrată la unt – 7297 tone.

Producţia de lapte de consum s-a cifrat la 247.855 tone, în creştere cu 5,27%, iar la brânzeturi, producţia totală a fost de 73.779 tone, mai mare cu 6,41% faţă de cea înregistrată în perioada 1 ianuarie – 31 august 2023.

‹ adv ›

În luna august 2024, cantitatea de lapte de vacă obţinută de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 2,1% faţă de luna iulie 2024. Cea mai mare reducere a producţiei s-a înregistrat la lapte acidulat (-2%).

Pe de altă parte, producţia de lapte de consum a înregistrat cea mai mare creştere (+10,4%).

Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a crescut, în luna august 2024 faţă de luna precedentă, cu 22,2%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna august 2024 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 5,3%. Producţia de lapte acidulat a înregistrat cea mai mare creştere (+7,8%) iar cea mai mare scădere s-a înregistrat la unt (-8,3%).

Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a crescut în luna august 2024 cu 26% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

INS: Valoarea producţiei agricole a ajuns la aproape 110 miliarde de lei, în 2023

Valoarea producţiei agricole a crescut anul trecut cu 0,6%,...
‹ adv ›

Producţia de energie în centrale solare fotovoltaice a crescut cu 60% în primele opt luni

Producţia de energie în centrale solare fotovoltaice a fost de 2,57 miliarde kWh, în primele opt luni ale acestui...

INS: Creştere a numărului de sacrificări la porcine, în august; scăderi la ovine, caprine, bovine şi păsări 

Numărul sacrificărilor de animale a crescut, în august 2024 faţă de august 2023, la porcine, dar a înregistrat scăderi...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole