13.2 C
București
marți, 15 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleModificări legislative privind lucrătorii sezonieri din țări terțe

Modificări legislative privind lucrătorii sezonieri din țări terțe

Guvernul României a aprobat un proiect de lege care modifică și completează Ordonanța de Urgență nr. 194/2002 și Ordonanța Guvernului nr. 25/2014, în vederea transpunerii corecte a Directivei 2014/36/UE referitoare la lucrătorii sezonieri din afara Uniunii Europene.

Printre principalele modificări se numără posibilitatea de a revoca viza sau dreptul de ședere temporară ale lucrătorilor sezonieri în cazul în care angajatorul nu îndeplinește anumite condiții economice, cum ar fi lichidarea, insolvența sau neplata datoriilor.

De asemenea, proiectul elimină obligația lucrătorilor de a dovedi menținerea salariului minim brut pe toată durata șederii.

‹ adv ›

Alte schimbări privesc aplicarea cerințelor de pregătire profesională doar în profesiile reglementate și introducerea de compensații pentru lucrătorii sezonieri în cazul revocării vizei din motive ce nu le sunt imputabile.

Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere și aprobare, aducând astfel România în conformitate cu standardele europene privind protecția lucrătorilor sezonieri.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

INS: Valoarea producţiei agricole a ajuns la aproape 110 miliarde de lei, în 2023

Valoarea producţiei agricole a crescut anul trecut cu 0,6%,...
‹ adv ›

Rusia și Ucraina își extind cotele pe piețele de grâu, România devine lider european în exporturi

În primul trimestrul al anului comercial 2024/2025, Rusia și Ucraina și-au extins cotele pe piețele de grâu cheie ale...

Rapănul părului (Venturia pyrina) – control în livezi eco

Rapănul părului este produs de Venturia pyrina, iar gazda sa principală sunt pomii din speciile de păr. Diferența majoră...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole