14.1 C
București
miercuri, 16 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina: 300 de obiective de infrastructură portuară și 22 de nave -...

Ucraina: 300 de obiective de infrastructură portuară și 22 de nave – deteriorate sau distruse de atacurile rusești

În ultimele trei luni, Federația Rusă a efectuat aproape 60 de atacuri asupra porturilor ucrainene, navelor civile și silozurilor de cereale. Acest lucru a fost raportat de viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării comunităților și teritoriilor Ucrainei, Oleksii Kuleba.

„Atacurile au dus la deteriorarea și distrugerea a aproape 300 de obiective din infrastructura portuară, 177 de vehicule și 22 de nave civile. Au fost afectați 79 de civili, inclusiv lucrători din porturi, companii de logistică și echipajele navelor”, a menționat Kuleba.

Potrivit Latifundist, acesta a subliniat, de asemenea, că Rusia își intensifică în mod deliberat loviturile asupra infrastructurii portuare din sudul Ucrainei, cu scopul de a reduce capacitățile de export ale țării și de a provoca o criză alimentară în regiunile care depind de grânele ucrainene.

„Lumea trebuie să reacționeze corespunzător la aceste atacuri, deoarece consecințele bombardamentelor sunt resimțite nu doar de Ucraina. În primul rând, acestea afectează țările din Sudul Global și Europa. Peste 40 de state primesc astăzi cerealele noastre – printre care Egipt, Libia, Tunisia, Algeria, China, Vietnam, Indonezia, Spania, Turcia, Țările de Jos”, a declarat viceprim-ministrul.

Comunitatea internațională trebuie să intensifice presiunile asupra Rusiei, deoarece inacțiunea contribuie doar la impunitatea continuă a agresorului, a mai adăugat acesta.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Participare record la Fruit Attraction: peste 115 mii de vizitatori din 145 de țări

Fruit Attraction a închis cea de-a 16-a ediție pe...
‹ adv ›

Importul de lapte brut a crescut cu 47,6% în primele opt luni ale acestui an

Importul de lapte brut realizat de unităţile procesatoare a crescut cu 47,6% în primele opt luni ale acestui an,...

Ministerul Agriculturii va găzdui un târg dedicat cărnii de pasăre de producţie autohtonă

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va organiza, în premieră, în perioada 18-20 octombrie, în curtea instituţiei, un târg...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole