24.7 C
București
vineri, 4 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEFSA: plantele NGT din categoria 1 nu prezintă niciun risc suplimentar comparativ...

EFSA: plantele NGT din categoria 1 nu prezintă niciun risc suplimentar comparativ cu plantele rezultate din tehnici convenționale

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și-a prezentat opinia științifică asupra analizei ANSES a anexei I din propunerea CE către Comisia de Mediu din Parlamentul UE.

Raportul concluzionează că literatura științifică disponibilă arată că plantele care conțin tipurile și numărul de modificări genetice conform criteriilor sugerate în propunerea Comisiei există ca urmare a mutațiilor spontane sau a mutagenezei aleatorii și, prin urmare, sunt adecvate pentru a stabili echivalența cu ameliorarea convențională.

EFSA confirmă că plantele NGT din categoria 1 nu prezintă niciun fel de riscuri sau pericole suplimentare comparativ cu plantele rezultate din tehnici convenționale de ameliorare, se arată în raport.

Prin urmare, EFSA reafirmă că este justificat științific să se considere plantele NGT din categoria 1 echivalente cu plantele ameliorate convențional în ceea ce privește similitudinea modificărilor genetice și a riscurilor potențiale.

‹ adv ›

Noul raport al EFSA este în concordanță cu rapoartele anterioare EFSA și se adaugă la raportul Consiliului Superior de Sănătate din Belgia privind propunerea NGT, rapoartele ZKBS din Germania și COGEM din Olanda.

Toate cele menționate confirmă justificarea științifică a criteriilor de echivalență, cât și abordarea nediscriminatorie a reglementărilor pentru NGT-urile asemănătoare celor convenționale din propunerea CE.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

FITS – noua aplicație pentru formare în utilizarea pesticidelor

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Naţională...
‹ adv ›

ANSVSA: România mai are active şapte focare de pesta rumegătoarelor mici

România mai avea, vineri, şapte focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) active, după ce, în cursul acestei săptămâni, au...

FAO: Preţurile mondiale la alimente au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 14 luni

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut luna trecută, ajungând la cel mai ridicat nivel din iulie 2023...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole