28 C
București
marți, 24 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaCOCERAL a actualizat prognoza pentru recolta de cereale din UE

COCERAL a actualizat prognoza pentru recolta de cereale din UE

COCERAL și-a actualizat prognoza pentru recolta de grâu de panificație în UE, care a fost redusă cu 7,7 milioane de tone, de la 122,6 milioane de tone în iunie la 114,9 milioane de tone în septembrie.

În ultima sa publicație de vineri, COCERAL a confirmat o scădere accentuată a producției agricole pentru Uniunea Europeană și Regatul Unit, cu excepția orzului:

  • Grâu moale: 126 milioane tone față de 140,3 milioane tone anul trecut, adică -10,2%
  • Orz: 57,6 milioane tone față de 54,8 milioane tone anul trecut, adică +5,08%
  • Porumb: 60,3 milioane tone față de 64,5 milioane tone anul trecut, adică -6,51%
  • Rapiță: 18,1 milioane tone față de 21,3 milioane tone anul trecut, adică -14,9%.

Estimări privind recolta de grâu în UE în 2024

Comparativ cu anul trecut, scăderea recoltei va fi de 11,5 milioane de tone. Cea mai mare scădere a fost înregistrată în Franța -4,1 milioane de tone față de prognoza din iunie, și în Germania -1,8 milioane de tone.

‹ adv ›

Ambele țări au fost afectate de reducerea suprafețelor de grâu de toamnă din cauza ploilor prelungite din timpul campaniei de semănat din 2023, precum și de ploi și lipsa de soare din primăvara anului 2024 în vestul Europei.

Belgia -0,4 milioane de tone, Danemarca -0,4 milioane de tone și Suedia -0,37 milioane de tone au fost, de asemenea, afectate de reduceri semnificative ale prognozelor.

Despre COCERAL

COCERAL este asociația europeană a comerțului cu cereale, oleaginoase, orez, leguminoase, ulei de măsline, uleiuri și grăsimi, furaje pentru animale și alte produse.

Aceasta reprezintă interesele colectorilor, comercianților, importatorilor, exportatorilor și gestionarilor de depozite portuare din Europa, care operează cu o gamă largă de produse și ingrediente agricole.

Membrii COCERAL reprezintă aproximativ 3000 de companii care comercializează materii prime agricole destinate lanțurilor de aprovizionare pentru hrană și furaje, precum și pentru utilizări tehnice și energetice.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cotațiile la grâu în scădere. Cererea slabă și condiții favorabile în SUA influențează piața

Cotaţiile la grâu sunt în scădere, cererea slabă din...
‹ adv ›

Bursa cerealelor – motive ce susțin, la moment, prețul la grâu și porumb

Cerealele și rapița au urmat tendințe opuse la sfârșitul săptămânii trecute. Grâul și porumbul continuă să-și întărească poziția pe...

Brazilia, forțată să importe cantități mari de grâu, în ciuda obiectivului guvernului de autosuficiență

Importurile de grâu ale Braziliei în primele șapte luni ale anului sunt aproape egale cu volumul total achiziționat din...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole