14.2 C
București
joi, 3 aprilie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBloomberg: Recolta de porumb a UE va atinge al treilea cel mai...

Bloomberg: Recolta de porumb a UE va atinge al treilea cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Producţia de porumb a Uniunii Europene în sezonul 2024-2025 va fi a treia cea mai mică din ultimul deceniu, din cauza deteriorării randamentelor la hectar în estul Europei, susţin analiştii firmei de consultanţă Strategie Grains, transmite Bloomberg.

Aproximativ 58 de milioane de tone de porumb vor fi produse în Europa în sezonul 2024-25, prognozează Strategie Grains.

‹ adv ›

În condiţiile în care campania de recoltare este în derulare, „prognozele de producţie s-au deteriorat dramatic în Europa Centrală şi, încă odată, în România şi Bulgaria”, se arată într-un raport al Strategie Grains, publicat joi.

Temperaturile ridicate înregistrate de-a lungul verii au afectat culturile agricole din Europa de Est într-un moment crucial al creşterii plantelor.

Toate organismele de prognoză şi-au revizuit estimările de producţie iar cele anunţate de Strategie Grains sunt printre cele mai reduse.

Strategie Grains prognozează, de asemenea, o creştere a importurilor de porumb ale blocului comunitar.

Europa „va trebui să facă faţă simultan unei oferte foarte limitate din Ucraina şi, în consecinţă, va fi mai dependentă de porumbul din Brazilia şi Canada”, se precizează în raportul menţionat.

‹ adv ›

Pe ansamblu, producţia totală de cereale a Europei este aşteptată să scadă după ce toate culturile agricole au avut de suferit de pe urma condiţiilor meteo nefavorabile în acest sezon.

La grâu moale, o recoltă semnificativ mai mică este confirmată pentru UE „precum şi o scădere semnificativă de la un an la altul în cazul Rusiei şi, într-o mai mică măsură, în Ucraina”.

Cele mai recente date ale Comisiei Europene, publicate marţi, arată că în perioada 1 iulie – 8 septembrie 2024, România a fost cel mai mare exportator de grâu moale din UE, cu o cantitate de 1,72 milioane de tone.

De asemenea, atât la orz cât şi la porumb, România a fost cel mai mare exportator din UE, în condiţiile în care a exportat 824.640 de tone de orz şi 104.169 de tone de porumb în primele două luni ale sezonului agricol care a început la 1 iulie 2024.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cum protejăm pomii fructiferi de înghețurile de primăvară

Înghețurile târzii de primăvară reprezintă un risc major pentru...
‹ adv ›

Piața uleiurilor vegetale sub presiune. Efectul „tarifelor Trump”

Prețurile semințelor de floarea-soarelui rămân sub presiune din cauza scăderii prețurilor la șrot, deși prețurile uleiului de floarea-soarelui sunt...

Studiu: Ce metode utilizează fermierii pentru a reduce chimicalele în vii și livezi

Pe măsură ce fermierii se confruntă cu presiuni tot mai mari de a reduce utilizarea substanțelor chimice, viitorul pomiculturii...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole