24.4 C
București
marți, 17 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANM: Temperaturile vor urca la 40 de grade, marţi, în mai multe...

ANM: Temperaturile vor urca la 40 de grade, marţi, în mai multe judeţe din Banat, Oltenia şi Muntenia

Mai multe judeţe din Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei se vor afla, marţi, sub avertizare Cod portocaliu de caniculă, în aceste regiuni temperaturile urmând să atingă 40 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime, în marea lor majoritate, vor fi de 39…40 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului şi vor caracteriza o noapte tropicală.

De asemenea, zone din Crişana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, Carpaţii Meridionali şi Occidentali se vor afla sub avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat. În aceste regiuni, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 35…38 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade şi vor caracteriza o noapte tropicală.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Cod Galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi, în următoarele 24 de ore

Hidrologii au instituit marţi Cod galben de inundaţii pentru...
‹ adv ›

ANM: Ploi pe arii extinse în majoritatea regiunilor

Intervalul următoarelor două săptămâni (16 - 29 septembrie) va aduce, din punct de vedere meteorologic, o vreme în general...

România este în alertă. Un ciclon care a pus stăpânire pe centrul Europei vine către noi

Meteorologii avertizează că ne aşteaptă două zile de vreme extremă cu coduri portocalii de ploi şi inundaţii şi temperaturi...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole