17 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR primeşte solicitări de finanţare pentru rambursarea primelor de asigurare din cadrul...

AFIR primeşte solicitări de finanţare pentru rambursarea primelor de asigurare din cadrul PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) lansează sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru rambursarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor prin submăsura 17.1 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, a anunţat vineri instituţia.

Conform sursei citate, fermierii pot depune cererile de finanţare începând cu data de 12 august, ora 9:00, până la data limită de 18 octombrie 2024, ora 16:00.

„Fondurile disponibile pentru cea de-a şasea sesiune aferentă submăsurii 17.1 Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor sunt în valoare 30.416.346 euro, cu posibilitatea suplimentării acesteia în funcţie de interesul manifestat de solicitanţi, astfel încât să poată beneficia de finanţare toate cererile declarate eligibile”.

AFIR precizează că, în această sesiune, se primesc cereri de finanţare aferente sectorului vegetal (pentru poliţele încheiate pentru culturile de toamnă aferente anului 2023 şi pentru culturile de primăvară aferente anului 2024), dar şi pentru sectorul zootehnic (pentru poliţele încheiate în anul 2024).

‹ adv ›

Reprezentanţii AFIR susţin că sprijinul nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile şi plătită efectiv de către fermier. 

Vezi aici ultimele știri AFIR.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

AFIR lansează sesiunii de cereri pentru înființarea grupurilor de producători

AFIR anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau...

AFIR a plătit fermierilor şi comunităţilor locale peste 48,5 mln de euro, în luna iulie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a plătit, în perioada 1-30 iulie 2024, beneficiarilor Fondului European Agricol pentru Dezvoltare...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole