12.8 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Premierul slovac ameninţă că va opri livrările de motorină către Ucraina...

Reuters: Premierul slovac ameninţă că va opri livrările de motorină către Ucraina dacă nu e restabilit tranzitul petrolului

Premierul slovac Robert Fico a declarat luni că ţara sa va opri livrările de motorină către Ucraina dacă Kievul nu reuşeşte să restabilească fluxurile de petrol de la grupul rus Lukoil pe teritoriul său, informează Reuters.

Slovacia şi Ungaria, două ţări care s-au opus asistenţei militare a aliaţilor occidentali acordate Ucrainei pentru a sprijin lupta sa împotriva invaziei Rusiei, au intensificat presiunea după ce Kievul a pus Lukoil pe lista de sancţiuni luna trecută, împiedicând trecerea petrolului companiei către rafinăriile slovace şi ungare.

„Dacă tranzitul ţiţeiului rusesc prin Ucraina nu este reînnoit într-un timp scurt, (rafinăria slovacă) Slovnaft nu va continua livrările de motorină către Ucraina”, a spus Fico într-un mesaj video pe Facebook.

Livrările de petrol prin Ucraina de la alţi furnizori ruşi decât Lukoil nu au fost întrerupte.

‹ adv ›

Livrările slovace reprezintă o zecime din consumul de motorină al Ucrainei, a mai spus Fico.

El a adăugat că a propus vineri premierului ucrainean Denis Şmîhal o soluţie tehnică pentru a restabili fluxurile de petrol oprite. Nu a oferit detalii despre propunerea sa, dar a spus că va trebui să implice mai multe ţări.

„Salut rapoartele conform cărora firme comerciale relevante se gândesc deja la cum să implementeze această soluţie tehnică în cel mai scurt timp posibil”, a spus Fico.

Disputa a arătat cât de mult continuă să depindă unele state din Uniunea Europeană de energia rusă la mai bine de doi ani după ce Bruxelles-ul a decis să oprească importurile de petrol din Rusia în urma invadării Ucrainei de către forţele sale.

Ungaria, Slovacia şi Cehia au obţinut derogări de la interzicerea importurilor de petrol prin conducte din Rusia pentru a avea timp să găsească alternative.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer anunță un parteneriat strategic cu Agricolumn

Bayer anunță parteneriatul strategic cu Agricolumn, companie de prestigiu...
‹ adv ›

ACA: Interesul tinerilor pentru apicultură a scăzut semnificativ în ultimii ani

Interesul tinerilor pentru apicultură a scăzut semnificativ în ultimii ani, pentru că nu mai este o activitate care poate...

Fermierii din UE pot beneficia de plăţi mai mari în avans, în cadrul Politicii Agricole Comune

Comisia Europeană a autorizat, vineri, posibilitatea ca statele membre ale UE să le plătească producătorilor agricoli avansuri mai mari...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole