19.9 C
București
vineri, 5 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSectorul agricol din România, în atenția investitorilor din Regatul Arabiei Saudite

Sectorul agricol din România, în atenția investitorilor din Regatul Arabiei Saudite

În marja deplasării realizate de ministrul Florin-Ionuț Barbu la Riad, împreună cu delegația Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, oficialii români au avut întâlniri cu managementul Companiei Salic, fond de investiții în domeniul agricol, precum și cu conducerea Autorității pentru Dezvoltarea Exporturilor din Regatul Arabiei Saudite.

SALIC are ca obiectiv realizarea de activități de investiții atât în ​​interiorul, cât și în afara Regatului Arabiei Saudite, pentru a crea o strategie de securitate alimentară prin furnizarea de produse alimentare și stabilizarea prețurilor acestora.

Acest lucru presupune inclusiv încheierea de parteneriate naționale, regionale și internaționale.

‹ adv ›

Ministrul Florin – Ionuț Barbu i-a asigurat pe reprezentanții Salic că sectorul de creștere a animalelor este în plină dezvoltare în țara noastră.

Fermierii sunt încurajați să investească în zootehnie, atât ca sursă de materie primă pentru industria alimentară, cât și pentru valorificarea producției însemnate de cereale a României, aducând astfel plus valoare produselor realizate și dezvoltând lanțuri integrate.

Ministrul român al agriculturii a subliniat oportunitățile multiple de investiții în sectorul agricol românesc.

În cadrul discuțiilor purtate cu managementul Autorității pentru Dezvoltarea Exporturilor din Regatul Arabiei Saudite, instituție responsabilă cu promovarea și facilitarea exporturilor, oficialii saudiți s-au arătat foarte interesați de potențialul în domeniul agricol pe care România îl are.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România va identifica împreună cu partea saudită sectoarele pentru care există oportunități de cooperare reciprocă.

Ulterior, se va facilita relația asociațiilor din agricultură cu reprezentanții Autorității de la Riad pentru a stabili modalitățile concrete de colaborare în beneficiul ambelor părți.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

România şi Arabia Saudită au semnat un Memorandum de Înţelegere în domeniul agriculturii

România şi Regatul Arabiei Saudite au semnat, joi, un...
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii, vizită oficială în Arabia Saudită

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, se va afla în vizită oficială, miercuri şi joi, în Arabia Saudită,...

Reorganizarea Ministerului Agriculturii, aprobată de Guvern

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri, Ordonanţa de Urgenţă privind reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole