22.1 C
București
miercuri, 3 iulie, 2024

-

HomepageAdvPromateris a obţinut fonduri norvegiene în valoare de 2,291 mln de euro...

Promateris a obţinut fonduri norvegiene în valoare de 2,291 mln de euro pentru producţia de ambalaje biodegradabile

Promateris a obţinut, pe parcursul a patru ani, fonduri norvegiene în valoare de 2,291 milioane de euro, care au permis dezvoltarea capacităţii de producţie şi adoptarea de practici sustenabile, conform unui comunicat al companiei.

„Am avut ideea inovatoare de a produce ambalaje biodegradabile, văzând o oportunitate importantă în piaţa produselor sustenabile. Ne-am propus să ne reinventăm şi să devenim pionieri în acest domeniu”, a spus Tudor Georgescu, director general al Promateris.

Astfel, compania a început să exploreze oportunităţile oferite de fondurile norvegiene, care au permis achiziţionarea de echipamente moderne pentru producţia de pungi biodegradabile şi compostabile.

„Accesarea fondurilor norvegiene a fost un proces simplu şi eficient, fără birocraţia obişnuită. Echipa de la Innovation Norway ne-a oferit suport prompt şi fără întârzieri.

Flexibilitatea acestui mecanism ne-a permis să atingem obiectivele strategice şi să reducem emisiile de carbon asociate consumului energetic cu 500 de tone în ultimele şase luni.

Consider că aceste fonduri sunt esenţiale pentru dezvoltarea IMM-urilor şi încurajez alte companii româneşti să participe, deoarece procesul de obţinere a acestor granturi este uşor de parcurs,” adaugă Tudor Georgescu.

Primul grant obţinut a fost pentru achiziţionarea de echipamente pentru producţia de ambalaje biodegradabile şi compostabile. După succesul iniţial al acestui proiect de investiţii, compania a decis să se extindă şi să înceapă producţia de materii prime pentru ambalaje compostabile, devenind primul furnizor din CEE.

„Ne-am dorit să contribuim şi mai mult la decarbonizarea economiei locale prin realizarea de materii prime pe bază de amidon de porumb.

Acest produs era importat în regiune de către producătorii de ambalaje compostabile, iar noi oferim acum o alternativă produsă în regiune. Produsul se bucură de un mare succes, fiind comercializat în mai multe ţări din regiune”, explică Tudor Georgescu.

În paralel, Promateris a investit în energie verde pentru a înlocui energia tradiţională cu cea obţinută din resurse regenerabile.

În 2023, compania a obţinut al treilea grant din partea EEA & Norway Grants, în valoare de 597.000 de euro, pentru instalarea unui sistem fotovoltaic.

În doar 9 luni de la instalare, Promateris a scăzut emisiile de carbon cu 510.086 kg şi a redus costurile cu energia electrică cu 15%, având un impact pozitiv direct asupra eficienţei financiare.

Promateris este o companie listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, specializată în producţia de ambalaje de ultimă generaţie, realizate din materiale regenerabile, biodegradabile şi compostabile.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Andrei Doru: Tehnologiile avansate ajută fermierii români să maximizeze producția de floarea-soarelui

Protecția eficientă a semințelor este esențială pentru recolte de...

Agreena anunță rezultatele parteneriatului cu WorldSkills

Agreena, compania daneză în creștere, ce face pionierat în tranziția spre agricultura regenerativă, a încheiat cu succes un proiect...

OMV Petrom a încheiat un contract cu Expur pentru furnizarea de ulei vegetal pretratat

OMV Petrom a încheiat un contract cu compania Expur pentru furnizarea de ulei vegetal pretratat, ce va fi utilizat...

Jean Ionescu: În România, impactul secetei asupra agriculturii este din ce în ce mai evident și necesită soluții durabile

În ultimii cincizeci de ani, populația lumii a crescut semnificativ, iar Organizația Națiunilor Unite indică faptul că va ajunge...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole