31.5 C
București
luni, 1 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleExperiența fermei Hugh Lowe, Anglia în utilizarea roboților la recoltarea fructelor moi...

Experiența fermei Hugh Lowe, Anglia în utilizarea roboților la recoltarea fructelor moi pe suprafețe comerciale

Hugh Lowe Farms produce aproximativ 5000 de tone de căpșun și 1000 de tone de zmeură și mure în Kent, Anglia. Pe lângă faptul că este unul dintre principalii cultivatori de fructe moi din Marea Britanie, Hugh Lowe Farms se află și în fruntea testării recoltării robotizate comerciale.

„Disponibilitatea și costul forței de muncă au fost întotdeauna o problemă pentru cultivatorii de fructe moi, așa că am colaborat cu Dogtooth Technologies de când au fost înființați, acum aproximativ opt ani. Recent, roboții Dogtooth au lucrat aici pe bază comercială”, a spus Marion Regan, director general la Hugh Lowe Farms.

Roboții Dogtooth se concentrează în principal pe recoltarea căpșunilor, în timp ce se fac teste și pe alte fructe.

Utilizarea roboților la recoltarea fructelor moi – competitivă?

„Prețuim mult oamenii, unii dintre ei fiind foarte pricepuți și întotdeauna va fi nevoie de ei, dar putem utiliza roboții cu mai puțini operatori și redistribui forța de muncă în alte activități.

Roboții Dogtooth s-au concentrat pe recoltare, dar pot analiza și funcții precum predicțiile de recoltă. Pot recolta timp de 16 ore pe zi, lucrând pe timpul nopții; căldura din timpul zilei nu este momentul optim pentru a culege fructele, iar noaptea nu este optimă pentru zilieri.

Este foarte dificil să găsești suficienți oameni pentru a culege fructele, iar calitatea și viteza cu care lucrează oamenii pot varia, în timp ce robotul este programat să culeagă fructele conform specificațiilor și să le pună în cutiile corecte, în funcție de comenzi. Am constatat că Dogtooth poate fi competitiv în ceea ce privește costul recoltării, iar viteza sa este comparabilă cu partea inferioară a productivității umane.”

Nu este nevoie să se planteze soiuri speciale pentru a acomoda robotul. Este foarte diferit de recoltarea mecanică, care necesită soiuri speciale pentru a face posibilă recoltarea cu mașini.

„Cu Dogtooth, ceea ce este bun pentru oamenii care culeg, este bun și pentru roboți. Testele comerciale la Hugh Lowe Farms se desfășoară de doi ani pe un bloc de peste un hectar. Avem echipele noastre obișnuite de culegători și echipa de roboți culegători, toate tratate la fel în ceea ce privește comenzile și sistemele de control al calității.

‹ adv ›

Compania are, de asemenea, o afacere cu fructe moi în Australia, Burlington Berries, care testează roboții Dogtooth în Tasmania. Acest lucru le permite să colecteze date pe tot parcursul anului.

„Acest tip de tehnologie a fost așteptat de mult timp, și încă mai avem multe de învățat. Văd că poate fi o parte semnificativă a soluției la lipsa și creșterea costului forței de muncă. Ne uităm, de asemenea, la tehnologiile durabile pentru baterii și utilizarea energiei solare generate pe fermă. Numai prin bune practici și deschiderea către inovație putem aborda creșterea costurilor.”

Roboții rămân o tehnologie costisitoare pentru multe ferme

Roboții pot reprezenta o investiție mare pentru companii, astfel Dogtooth oferă recoltarea ca un serviciu, cu o taxă pe kilogram, menită să fie comparabilă cu costul recoltării manuale.

Însă, modelul de afaceri final al companiei este să vândă roboți cultivatorilor, astfel încât aceștia să își poată controla propria recoltă.

„Cultivatorii vor plăti apoi un abonament pentru software pentru a primi actualizări. Roboții Dogtooth au fost proiectați pentru a oferi valoare, obiectivul a fost întotdeauna ca robotul să fie rentabil.”

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Proiect de pionierat: crop.zone prezintă alternativa la glifosat

Într-o perioadă în care utilizarea erbicidelor chimice precum glifosatul...
‹ adv ›

Nexat și Amazone și-au unit forțele: Distribuitorul de îngrășăminte de 20.000 litri – transformat în realitate în doar 6 luni

Nexat și Amazone au realizat un parteneriat pentru a obține maximă performanță și productivitate în timpul fertilizării culturilor. Amazone...

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole