Compania Syngenta continuă să introducă pe piață noi soluții și tehnologii avansate, utile fermierilor care tind spre performanță și doresc să-și optimizeze costurile.
La evenimentul din acest an, pe lângă prezentările cu rezultatele produselor de protecție a plantelor și hibrizilor incluși în portfoliu, Syngenta vine cu o nouă tehnologie ce-ți permite să „A.I. ferma la tine în palmă”, dar și un biostimulant nou – Vixeran®.
În continuare, relatăm mai multe despre noutățile apreciate de fermierii prezenți la eveniment.
INTERRA® Scan – o tehnologie unică pentru analiza și cartografierea solului
INTERRA® Scan este un serviciu complex de cartare ce utilizează o tehnologie inovatoare pentru a genera hărți de înaltă rezoluție, având capacitatea de a genera până până la 27 de straturi de informații cartografiate.
Eficiența tehnologiei nu este afectată de umiditatea solului, de compactare, de tipul de cultură, INTERRA® Scan oferind o fereastră de operare mult mai largă pentru scanarea solului, în comparație cu alte sisteme clasifice
Biostimulantul Vixeran® – pentru un plus de azot pentru plante
O altă soluție Syngenta ce corespunde tendințelor actuale este biostimulantul VIXERAN®. Produsul conține bacteria endofită Azotobacter salinestris tulpina CECT 9690, care fixează azotul atmosferic (N) și îl transformă într-o formă care poate fi absorbită de plante.
Rezultate și recomandări pentru hibrizii de floarea-soarelui din tehnologia A.I.R.
La puțin timp după lansare, tehnologia A.I.R.™ a devenit populară, generând interes în rândul fermierilor ce își doreau mai multă flexibilitate în alegerea hibrizilor de floarea-soarelui.
Totuși, pentru ca planta să-și poată exprima potențialul genetic, există mai multe aspecte ce trebuie luate în calcul.
Specialiștii Syngenta nu recomandă aplicarea ambelor erbicide la cultura de floarea soarelui, deoarece, făcând acest lucru constant, buruienile pot dezvolta toleranță.
Programul tehnologic la rapiță și cereale păioase
Ca de fiecare dată, specialiștii Syngenta au venit cu recomandări utile ce ține de protecția culturilor, amintind de produsele consacrate și bine cunoscute fermierilor din România.
Pentru cerealele păioase, au fost menționate erbicidele Boxer® și Axial® One, și cunoscutul insecticid Karate Zeon®, dar și fungicidele Amistar® Prime și Elatus™ Era.
La cultura de rapiță, au fost menționate produsele care au fost aplicate în platformă: erbicidul preemergent Teridox®, fungicidele cu acţiune atât preventivă, cât şi curativă Magnello® și Amistar® Gold și insecticidul Karate Zeon® care asigură combaterea unui spectru larg de dăunători, inclusiv la culturile de grâu, rapiță.
Pentru fiecare cultură din platformă, a fost lăsată câte o parcelă martor, în care nu au fost aplicate tratamente, astfel încât să poată fi analizate ușor diferențele.