11.8 C
București
joi, 3 aprilie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDezastrul lăsat în urmă de codul roşu de vijelii, au fost rafale...

Dezastrul lăsat în urmă de codul roşu de vijelii, au fost rafale de peste 100 de km/h

A fost cod roşu de vijelii în mai multe judeţe ale ţării, iar vântul, ploile şi grindina uriaşă au lăsat în urmă un peisaj apocaliptic. Au fost emise mai multe mesaje Ro-Alert, notează antena3.ro.

În Caraş Severin şi Mehedinţi natura s-a dezlănţuit cu rafale ce au depăşit 100 de kilometri pe oră, iar grindina a fost de dimensiuni foarte mari. 

‹ adv ›

Urmele bucăţilor de gheaţă căzute cu putere se puteau vedea pe faţadele mai multor clădiri.  

În Drobeta Turnu Severin au fost smulse zeci de acoperişuri şi doborâte peste maşinile din parcare. Multe autoturisme s-au ales cu parbrizul spart. Străzile au fost inundate şi circulaţia blocată. 

Oamenii au fost avertizaţi să se pună la adăpost prin mai multe mesaje Ro-Alert

„Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii militari din cadrul Secției Moldova Nouă au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui cablu de telecomunicații căzut pe carosabil, pe DN57, localitatea Coronini, precum și pentru degajarea mai multor stâlpi de lemn căzuți pe DJ 571A, localitatea Gornea.

De asemenea, s-a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire specifice la un stâlp electric care a fost lovit de fulger, în urma descarcărilor electrice, în localitatea Sichevița, la fața locului fiind prezent și un echipaj al operatorului de energie electrică. În urma fenomenelor meteorologice, au rămas fără curent electric 5 localități: Oravița (parțial), Liborajdea, Sichevița, Valea Ravensca și Crușovița”, anunță ISU CarașSeverin.

„Pompierii mehedințeni au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, pentru îndepărtarea copacilor de pe autoturismele cetățenilor, dar și de pe carosabil. Pentru asigurarea unui răspuns prompt în cazul înregistrării acestor situații deosebite, a fost activată și grupa operativă a ISU Mehedinți”, potrivit ISU Mehedinți.

Natura s-a dezlănțuit şi în Clisura Dunării

Grindina cât oul de găină a distrus tot. Felul în care natura s-a dezlănțuit în zona Moldova Nouă, mai exact în satele Coronini, Sfânta Elena, dar şi la Oravița, Liborajdea, Sichevița, Valea Ravensca și Crușovița care au rămas fără curent electric, ne arată ce mici suntem în fața naturii.

Localnicii sunt încă în stare de șoc, încercând să își revină după prăpădul cauzat de pietrele de gheață, care aveau dimensiunea şi a unui ou de găină. În doar câteva minute, furia naturii a distrus tot ce i-a stat în cale. Geamurile și tot ce înseamnă sticlă a fost spart, parbrizele mașinilor au fost făcute țăndări, iar acoperișurile caselor au fost perforate de grindină.

‹ adv ›

Pe câmp, recoltele agricultorilor, care reprezintă o sursă vitală de venit pentru multe familii din zonă, au fost complet distruse. Autoritățile locale au declarat stare de urgență și au început evaluarea pagubelor, încercând să ofere ajutor cât mai rapid celor afectați.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Creșterea productivității fermierilor români în culturile de cereale prin inovație 

Pe măsură ce populația globală continuă să crească, asigurarea...
‹ adv ›

Cum protejăm pomii fructiferi de înghețurile de primăvară

Înghețurile târzii de primăvară reprezintă un risc major pentru pomii fructiferi, afectând mugurii, florile și fructele în formare, cu...

Piața uleiurilor vegetale sub presiune. Efectul „tarifelor Trump”

Prețurile semințelor de floarea-soarelui rămân sub presiune din cauza scăderii prețurilor la șrot, deși prețurile uleiului de floarea-soarelui sunt...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole