20 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFall Creek cumpără 50 ha de teren în România. Va construi un...

Fall Creek cumpără 50 ha de teren în România. Va construi un centru european de creștere a afinului

Recent, compania Fall Creek a anunțat achiziția unui teren de 50 ha în Moara Vlăsiei, România, de la dezvoltatorul imobiliar Portland Trust.

Compania de genetică și pepiniera de afine a numit această tranzacție „una de referință”, semnificând un moment esențial în strategia sa de creștere pe piața europeană.

Terenul achiziționat va fi locul noii pepiniere ultramoderne de afine a Fall Creek, care, potrivit companiei, este destinată să devină un centru de inovare în producția de material săditor de afine.

Tunelurile de afine Fall Creek

Capacitățile lanțului de aprovizionare ale Fall Creek vor fi consolidate prin această mutare, a continuat grupul, asigurând furnizarea de plante de afine de înaltă calitate cultivatorilor din întreaga Europă.

Mai mult, grupul a menționat că echipa sa de cercetare și dezvoltare (R&D) conduce o inițiativă de dezvoltare a unei ferme de cercetare aplicată pentru afine în România.

Acest proiect se va concentra pe accelerarea dezvoltării unor noi soiuri superioare de afine pentru climatul rece, concentrându-se pe recoltarea mecanizată pentru piața proaspătă, adaptarea la climă și îmbunătățirea tehnicilor de cultivare.

„Achiziția acestui teren în Moara Vlăsiei este o parte cheie a strategiei noastre de creștere,” a confirmat Burgert van Dyk, director regional EMEA la Fall Creek.

„Suntem încântați să aducem expertiza noastră în Europa și să contribuim la peisajul agricol al regiunii.”

Fall Creek a declarat că rămâne ferm angajată nu doar să beneficieze întreaga industrie – de la cultivatori la consumatori din România și regiunile înconjurătoare – ci și să producă impact pozitiv asupra mediului și beneficii tangibile pentru comunitatea locală.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Îngrijire pomi după grindină și ploi torențiale

Ploile cu grindină din ultimele zile au produs pagube...
‹ adv ›

MADR: Plăţi de peste 97 mln de lei pentru Campania 2023, în perioada 12 – 14 iunie

Plăţile efectuate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru anul de cerere 2023 au depăşit 97,13 milioane...

Tone de roșii ajung să fie aruncate la gunoi. Fermierii se plâng de Programul Tomata, care duce la prețuri prea mici

Mii de kilograme de roșii sfârșesc aruncate la gunoi, aproape de București. Fermierii se plâng că Programul Tomata i-a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole