23.1 C
București
marți, 2 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleInstalarea Tinerilor Fermieri: Bugetul a fost suplimentat cu peste 20 mln de...

Instalarea Tinerilor Fermieri: Bugetul a fost suplimentat cu peste 20 mln de euro

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84  mil. EURO.

Astfel, prin aprobarea rapoartelor de selecție suplimentare au fost selectați pentru finanțare, din Lista proiectelor eligibile fără finanțare aferente sM 6.1 sesiune 01/2021, un număr de 90 tineri fermieri din zona montană, proiectele având o valoare publică totală de 4.110.000 EURO și 394 de tineri fermieri din zona non-montană, având o valoare publică totală de 16.720.000 EURO.

În anul 2021, accesarea fondurilor nerambursabile prin sub-măsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” s-a bucurat de un interes major din partea tinerilor.

‹ adv ›

Având în vedere fondurile insuficiente și numărul proiectelor eligibile care au rămas nefinanțate, Autoritatea de Management a inițiat modificarea Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, în vederea suplimentării alocării aferente sub-măsurii 6.1.

Astfel, în urma aprobării versiunii 18.1 a Programului Național de Dezvoltare Rurală prin Decizia C(2024) 2940 din 26.04.2024, bugetul aferent sub-măsurii 6.1 a fost suplimentat cu valoarea de 20,84  mil. EURO.

În perioada următoare, AFIR va notifica solicitanții selectați pentru finanțare, conform Rapoartelor de selecție suplimentare publicate pe pagina de internet AFIR, în vederea încheierii contractelor de finanțare. Precizăm că perioada maximă de implementare a planurilor de afaceri este 30.09.2025.

Pentru mai multe informații, puteți accesa madr.ro și www.afir.ro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reorganizarea Ministerului Agriculturii, aprobată de Guvern

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri, Ordonanţa de...
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii va susține la CE folosirea în continuare a unor substanţe interzise care nu au înlocuitori adecvaţi

Ministerul Agriculturii va milita la Comisia Europeană pentru folosirea în continuare a celor trei substanţe neonicotinoide interzise, care nu...

MADR: România va solicita CE modificarea regulamentului pentru a permite achiziţia de animale de reproducţie

România va solicita din nou Comisiei Europene, după revizuirea standardelor de mediu, care îngrădeau foarte mult fermierii, modificarea regulamentului...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole