33.3 C
București
duminică, 30 iunie, 2024

-

HomepageAdvCorteva Agriscience: Consolidarea producției de culturi proteice europene necesită soluții concrete

Corteva Agriscience: Consolidarea producției de culturi proteice europene necesită soluții concrete

„Părțile interesate din industria agricolă trebuie să-și unească eforturile pentru a îmbunătăți performanța și a realiza un plan de proteine UE mai sustenabil, oferind fermierilor europeni noi modalități de a adapta oferta la cererea în schimbare”, a declarat Andre Negreiros, Liderul Corteva Agriscience în Europa Centrală și de Est, în cadrul discuției „Perspectivele de creștere și instrumentele pentru fermieri pentru culturile proteice din UE” la cea de-a 68-a Întâlnire Publică Anuală a Federației Europene a Producătorilor de Furaje (FEFAC) desfășurată la Bruxelles în ultima zi a lunii mai.

În timpul evenimentului, experți din industrie din partea Comisiei Europene și parteneri din lanțul valoric au generat o dezbatere bogată și discuții despre direcția viitoare a industriei de creștere a animalelor și de furaje din UE, în drumul spre facilitarea tranziției verzi a sectorului zootehnic din UE, într-un mod sustenabil și profitabil.

Paneliștii au fost de acord cu argumentul conform căruia cultivarea culturilor proteice este crucială pentru sustenabilitate, deoarece reduce semnificativ amprenta de carbon asociată cu transportul și diminuează dependența de importurile de peste mări.

„Promovând agricultura locală, ne îmbunătățim autonomia strategică și susținem economiile rurale.

Această abordare locală se aliniază cu angajamentul UE pentru o economie circulară sustenabilă și ajută la atingerea obiectivelor climatice prin minimizarea emisiilor de gaze cu efect de seră pe tot parcursul lanțului de aprovizionare”, a spus Andre Negreiros, subliniind necesitatea ca sectorul european al proteinelor vegetale să fie competitiv, de înaltă calitate și rezistent la numeroasele provocări economice, de mediu, climatice și tehnologice.

„Avem nevoie de politici consistente europene și ale statelor membre, reunite într-un set de măsuri menite să stimuleze și să încurajeze producția domestică de proteine, în timp ce se mărește diversitatea în utilizarea culturilor și se reduce amprenta de carbon”, a adăugat Andre.

El a menționat necesitatea de a furniza un cadru consistent al UE care să permită competitivitatea lanțurilor valorice de proteine europene, inclusiv instrumente adecvate și obiective ambițioase, precum și stimulente semnificative și pe termen lung pentru părțile interesate.

Este esențial, de asemenea, să se dezvolte un bilanț pentru a urmări producțiile și consumurile de proteine vegetale alimentare și un cadru prietenos cu inovația pentru cercetare și dezvoltare competitivă, permițând utilizarea celor mai avansate metode de reproducere, inclusiv Noile Tehnici Genomice (NGT).

În plus, părțile interesate trebuie să se unească pentru a sprijini comunicarea educațională către consumatori despre practicile de producție agricolă sustenabilă ale UE și beneficiile unei diete diversificate și echilibrate care include alimente pe bază de proteine vegetale.

Fiind compania globală de agricultură, care ajută fermierii să-și maximizeze productivitatea și să răspundă condițiilor în schimbare din câmpurile lor, Corteva are un portofoliu de produse îmbogățit, proiectat strategic pentru a întări securitatea alimentară și a susține tranziția către combustibili regenerabili.

Compania investește aproape 4 milioane de dolari în fiecare zi în cercetare și dezvoltare, sporind accesul fermierilor la instrumente și tehnologii bazate pe știință la nivel global.

Corteva Agriscience
Corteva Agrisciencehttps://www.corteva.ro
Corteva Agriscience oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu de produse agricole din industrie.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom a încheiat un contract cu Expur pentru furnizarea de ulei vegetal pretratat

OMV Petrom a încheiat un contract cu compania Expur...

Jean Ionescu: În România, impactul secetei asupra agriculturii este din ce în ce mai evident și necesită soluții durabile

În ultimii cincizeci de ani, populația lumii a crescut semnificativ, iar Organizația Națiunilor Unite indică faptul că va ajunge...

DN Agrar Group devine Membru Asociat al ARIR

DN Agrar Group se alătură Asociaţiei Române pentru Relaţia cu Investitorii ca Membru Asociat, informează ARIR. DN Agrar Group este...

Auchan deschide primul magazin de proximitate Simply by Auchan

Auchan România continuă dezvoltarea rețelei mulți-format și lansează programul de franciză, o nouă abordare a retailerului pe segmentul de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole