25.1 C
București
marți, 2 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANM: Cod portocaliu de averse torenţiale în judeţele Cluj şi Constanţa; 12...

ANM: Cod portocaliu de averse torenţiale în judeţele Cluj şi Constanţa; 12 judeţe, vizate de Cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, noi avertizări nowcasting Cod portocaliu de averse torenţiale, valabile în localităţi din judeţele Cluj şi Constanţa.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 16:30, în judeţul Cluj (îndeosebi în: Cluj-Napoca, Baciu, Apahida, Feleacu, Jucu, Chinteni şi Borşa), respectiv până la ora 16:45, în judeţul Constanţa (în localităţile: Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Corbu, Istria, Săcele, Târguşor şi Grădina), se vor semnala averse importante cantitativ, cu acumulări de apă de peste 35 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

De asemenea, în următoare oră şi jumătate, va fi Cod galben de vreme instabilă în localităţi din judeţele Constanţa, Tulcea, Argeş, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Arad, Timiş, Hunedoara, Iaşi, Alba şi Galaţi.

‹ adv ›

În aceste areale, vor fi ploi sub formă averse, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină de mici dimensiuni. Cantităţile de apă vor depăşi 30 l/mp, în zone avertizate.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

Urmărește actualizările ANM pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Fondurile achiziției de utilaje din componenta tuturor tipurilor de culturi, epuizate

Fondurile disponibile pentru investiţii în dotarea cu utilaje şi...
‹ adv ›

Prezentarea generală a pieței globale a zmeurei

Cultivarea și aprovizionarea cu zmeură cresc în multe țări din emisfera nordică pentru a satisface cererea obișnuită din timpul...

Giurgiu: O suprafaţă de 50 de hectare dintr-un lan de gâu a ars la Băneasa

O suprafaţă de aproximativ 50 de hectare dintr-un lan de grâu a ars, duminică după-amiază, în comuna Băneasa, judeţul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole