Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în top trei mondial în domeniul producerii și multiplicării materialului semincer.
Care a fost traiectoria tânărul inginer agronom și ce companie i-a oferit internshipul, a relatat acesta într-un interviu.
Inginerul agronom, în prezent masterand la programul de studii Managemantul și conservarea solurilor, în anul I, a optat pentru ameliorarea porumbului în Franța, optând pentru o bursă Erasmus în Europa, care ulterior i-a schimbat traiectoria.
O bursă Erasmus care i-a adus noi perspective în Noua Zeelandă
În cadrul mobilității, tânărul masterand a aflat despre compania New Seed Solution, subcontractor al companiei Limagrain (LG), care multiplică material semincer în Noua Zeelandă.
Aceasta i-a oferit un internship pe o perioadă de 6 luni, început în luna noiembrie a anului 2023 și finalizată în luna mai a.c.
Cum este agricultura în Noua Zeelandă?
Agricultura în Noua Zeelandă se află la un nivel foarte ridicat, în special pe partea legumicolă, deoarece dispune de o climă blândă ce favorizează o cultivare și valorificare constantă a solului pe tot parcursul unui an.
Pe de altă parte, e cu posibilități mai mici din punct de vedere al suprafețelor, care în comparația cu România, sunt foarte restrânse, specifică Ștefan Emanuel Covaliu.
Agricultura are nevoie de tineri care să vină cu soluții inovatoare
Producerea de material semincer de calitate se află la baza producției vegetale și este foarte important ca cercetarea în acest domeniu să continue și să inoveze pentru a asigura progresul, menționează tânărul.
Motiv pentru care, acesta recomandă Facultatea de Agricultură.