21 C
București
joi, 4 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleȘtefan Emanuel Covaliu, tânăr inginer agronom, a învățat să multiplice semințe la...

Ștefan Emanuel Covaliu, tânăr inginer agronom, a învățat să multiplice semințe la o multinațională în Noua Zeelandă

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în top trei mondial în domeniul producerii și multiplicării materialului semincer.

Care a fost traiectoria tânărul inginer agronom și ce companie i-a oferit internshipul, a relatat acesta într-un interviu.

Inginerul agronom, în prezent masterand la programul de studii Managemantul și conservarea solurilor, în anul I, a optat pentru ameliorarea porumbului în Franța, optând pentru o bursă Erasmus în Europa, care ulterior i-a schimbat traiectoria.

„În ultimul an de licență am văzut pe pagina Facultății că s-a deschis perioada de înscriere pentru programul Erasmus. Am fost la biroul Erasmus, unde mi s-a explicat care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez, iar după ce am trecut interviul în limba engleză mi-a rămas doar să îmi găsesc o instituție care să mă accepte. Am optat pentru compania Limagrain (LG) deoarece participasem deja la un internship în cadrul acesteia din care am dobândit foarte multe cunoștințe.

Mobilitatea de practică a avut loc pe timpul verii în Franța la o stațiune de cercetare a companiei. Pe perioada mobilității am luat parte la toate etapele ce se desfășoară pe parcursul procesului de ameliorare al porumbului, unde angajații din cadrul companiei au fost foarte deschiși și mi-au explicat atât munca din teren, dar și cea din birou pe care un ameliorator trebuie să o parcurgă”, a transmis inginerul agronom Ștefan Emanuel Covaliu.

‹ adv ›

O bursă Erasmus care i-a adus noi perspective în Noua Zeelandă

usv iasi

În cadrul mobilității, tânărul masterand a aflat despre compania New Seed Solution, subcontractor al companiei Limagrain (LG), care multiplică material semincer în Noua Zeelandă.

Aceasta i-a oferit un internship pe o perioadă de 6 luni, început în luna noiembrie a anului 2023 și finalizată în luna mai a.c.

„În cadrul acestui internship, am avut parte de primul meu contact cu fluxul de producție al unei ferme, unde am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi, toate acestea în cadrul unui colectiv foarte bine organizat.

Pentru mine, cred că a fost un mediu excelent în care am putut să mă dezvolt din toate punctele de vedere”, mai punctează acesta.

ștefan emanuel covaliu

Cum este agricultura în Noua Zeelandă?

Agricultura în Noua Zeelandă se află la un nivel foarte ridicat, în special pe partea legumicolă, deoarece dispune de o climă blândă ce favorizează o cultivare și valorificare constantă a solului pe tot parcursul unui an.

Pe de altă parte, e cu posibilități mai mici din punct de vedere al suprafețelor, care în comparația cu România, sunt foarte restrânse, specifică Ștefan Emanuel Covaliu.

„Cele două țări se aseamănă atunci când vine vorba de utilizarea celor mai noi tehnologii în vederea optimizării de producții ridicate și de calitate cu un consum redus de resurse.

Compania LG este o multinațională ce se clasează în top trei mondial și acest lucru l-am observat foarte ușor pe parcursul colaborării mele cu ei. Aceștia utilizează cele mai noi tehnologii în ceea ce privește producerea si multiplicarea de material semincer, fără a influența negativ mediul înconjurător și cu rezultate excepționale.”

Agricultura are nevoie de tineri care să vină cu soluții inovatoare

Producerea de material semincer de calitate se află la baza producției vegetale și este foarte important ca cercetarea în acest domeniu să continue și să inoveze pentru a asigura progresul, menționează tânărul.

usv iași

Motiv pentru care, acesta recomandă Facultatea de Agricultură.

„Recomand agricultura ca și domeniu, oricărui tânăr care nu își dorește o viață monotonă și care vrea să învețe ceva nou în fiecare zi. Este un domeniu cu multe provocări, dar care aduce cu sine la fel de multe satisfacții pe plan profesional.

Recomand Facultatea de Agricultură USV Iași, deoarece conducerea acesteia împreună cu profesorii de la fiecare disciplină încearcă să ajute studenții pe toate planurile, atât din punct de vedere științific cât și social.

Un exemplu fiind organizarea excursiilor de studii, unde studenții iau contact cu mediul privat de afaceri și pot vizualiza și crea o imagine clară despre sarcinile pe care un inginer agronom trebuie să le îndeplinească în zilele noastre”, încheie Ștefan Emanuel Covaliu, masterand la programul de studii Managementul și conservarea solurilor, de la Facultatea de Agricultură USV Iași.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Peste 1100 de locuri pentru admiterea pentru studii de licenţă la USV Iași 

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) oferă peste 1100 de locuri la admiterea...

George Ionel Tănasă, tânăr fermier: Nu este ușor să faci agricultură, dar am reușit de fiecare dată să găsim soluții

George Ionel Tănasă, un tânăr de doar 21 de ani s-a implicat în agricultură pentru că părinții săi sunt...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole