19.3 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBarbu anunță suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro

Barbu anunță suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro

Fermierii vor primi suma de 100 de euro promisă în sectorul vegetal şi cel zootehnic, odată cu obţinerea unor fonduri suplimentare necesare achitării acestui ajutor, a anunţat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

„Ne-am onorat angajamentele luate în faţa fermierilor. Am obţinut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha, pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol.

Bugetul total este acum de 1,86 miliarde de lei, astfel încât toţi beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro.

Fondurile vor fi distribuite astfel: peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal, peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci şi peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări”, a subliniat Barbu, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a ministerului.

Acesta a precizat că, „aşa cum Guvernul a promis”, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc şi pasăre, iar actul normativ care permite efectuarea plăţilor este pregătit şi va fi adoptat în următoarea şedinţă de guvern.

„Imediat, centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură vor efectua plăţile către toţi beneficiarii eligibili.

Ne ţinem de cuvânt şi ne respectăm toate angajamentele luate în urma discuţiilor cu reprezentanţii fermierilor. Le mulţumesc fermierilor pentru încredere! Acest Guvern respectă munca fermierilor noştri şi susţine afacerile româneşti care produc hrană sănătoasă”, a mai scris Barbu pe pagina de socializare.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Barbu: În viitoarea PAC, este esenţială asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii...

Ministrul Agriculturii, la Sâmbra Oilor: România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole