13.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUSV Iași organizează ANIMAL FEST, la sfârșitul acestei săptămâni

USV Iași organizează ANIMAL FEST, la sfârșitul acestei săptămâni

Curs de prim ajutor pentru animalele de companie, parada raselor de câini, concursuri cu diverse teme, expoziție de păsări ornamentale, animale de fermă, reptile și progresie de dresaj cu cai sunt doar câteva dintre activitățile prevăzute în programul Animal Fest by USV Iași.

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) anunță organizarea celei de a patra ediții a evenimentului dedicat întregii comunități iubitoare de animale, sub sloganul „Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții”, în perioada 18 – 19 mai 2024, în Rond Agronomie, pe Stadion. 

Evenimentul va debuta oficial sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 10:00, urmând ca de la 11:00 să aibă loc deschiderea oficială.

În premieră, festivalul are prevăzut pentru duminică desfășurarea un curs de prim ajutor intitulat ,,Pet first aid” (ora 11:00, în Sala de Tenis), unde participarea este pe baza de înscriere: [email protected].

„Ce am constatat este că, din păcate, atât proprietarii de animale, cât și iubitorii de animăluțe care doresc să dea o mână de ajutor în momentul în care întâlnesc fie un câine sau pisică aflată în dificultate sau în pericol, din păcate, fie administrează medicație care nu ar trebui administrată la animăluțele de companie sau aplică diverse proceduri care în final ajung să complice starea pacientului în momentul în care ajung cu el la medic”, a transmis asist. Paula Pașca, inițiatoarea proiectului „Pet first aid”

Tot în cadrul manifestărilor din 18 și 19 mai, amintim o serie de activități: demonstrații de dresaj și agilitate, progresie de dresaj cai, vizitarea Bazei hipice, Muzeului de Anatomie „Prof. Dr. H.C. Vasile Coţofan” și Compartimentului de Urgențe din cadrul Facultății de Medicină Veterinară.

Printre speciile ce vor putea fi admirate în cadrul evenimentului enumerăm: câini, cai, pisici, oi, vaci, iepuri, păsări ornamentale și reptile.

„La manifestarea noastră vin sau sunt expuse atât animale de companie, cât și animale de fermă, iar copiii interacționează atât cu câinii, cu pisicile, cât și cu animale de fermă, cu caii, cu rumegătoarele mari, cu rumegătoarele mici, cu insectele și cu reptilele.

Începând de anul trecut am invitat și pasionații de reptile și insecte, având o expoziție mai restrânsă, sper ca anul acesta să fie mai amplă”, a declarat Sorin Pașca, prodecan al Facultății de Medicină Veterinară, din cadrul USV Iași.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Garden Fest la USV Iași – primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor

Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden...
‹ adv ›

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Universitatea de...

Garden Fest by USV Iași – eveniment adresat iubitorilor de plante și natură

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) își unește forțele cu sectorul antreprenorial pentru a organiza...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole