Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi din industria alimentară, situate în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic, valoarea amenzilor aplicate depăşind 2,2 milioane de lei, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
De asemenea, au fost reţinute oficial şi puse sub sechestru peste 721 kilograme de produse alimentare, care prezentau un potenţial risc pentru sănătatea consumatorilor.
Abaterile constatate de inspectorii ANSVSA au fost sancţionate prin aplicarea a 308 de amenzi contravenţionale, care au totalizat 2.261.800 de lei.
Totodată, au fost emise 7 ordonanţe de suspendare a activităţii, 7 ordonanţe de interzicere a activităţii şi s-a dispus măsura de reţinere oficială/sechestru pentru o cantitate de 721 de kg de produse alimentare, produse care prezentau un potenţial risc pentru sănătatea consumatorilor.
Potrivit sursei citate, în perioada menţionată, controalele inspectorilor ANSVSA au vizat: 997 de restaurante, 64 de pizzerii, 25 de cantine, 102 cofetării-patiserii, 258 de laboratoare de cofetărie/patiserie, 128 de pensiuni turistice, 305 de unităţi de tip hipermarket/supermarket, 850 de magazine alimentare, 231 de unităţi mobile de comercializare a alimentelor, 227 de târguri – expoziţii de produse alimentare şi 24 puncte gastronomice locale.
Pentru a preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare şi a proteja sănătatea consumatorilor, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au controlat condiţiile de igienă în care sunt recepţionate, depozitate, preparate şi valorificate diverse sortimente de produse alimentare şi preparate culinare destinate consumului uman.
ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare numai din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar-veterinar.
Citește mai multe știri agricole accesând acest link.