24.9 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleINS: Numărul sacrificărilor la păsări, în creştere în iulie; scăderi la porcine,...

INS: Numărul sacrificărilor la păsări, în creştere în iulie; scăderi la porcine, bovine, ovine şi caprine

Sacrificările la păsări au crescut, în iulie, dar au scăzut la bovine, porcine, ovine şi caprine, în comparaţie cu numărul înregistrat în aceeaşi lună a anului precedent, reiese din statistica oficială, dată publicităţii luni.

Conform Institutului Naţional de Statistică (INS), în perioada analizată, greutatea în carcasă a crescut la ovine şi caprine şi la păsări, iar la bovine şi la porcine a scăzut.

În ceea ce priveşte sacrificările, datele oficiale relevă faptul că, la păsări, numărul de capete a fost, în iulie, de 26,772 milioane (faţă de 25,252 milioane, în iulie 2022), din care 25,433 milioane de capete raportate de unităţile industriale specializate (abatoare).

În acelaşi timp, în perioada analizată, s-au consemnat 42.000 de capete bovine sacrificate, 270.000 de capete porcine, precum şi 327.000 de capete ovine şi caprine.

De asemenea, cât priveşte cantitatea în carcasă, la păsări s-a înregistrat o cantitate de 44.143 de tone, în iulie 2023, respectiv 23.419 tone la porcine, 6.759 tone în categoria bovinelor şi 4.602 tone la ovine şi caprine.

Comparativ cu luna iunie 2023, în iulie anul curent, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la porcine şi la ovine şi caprine, însă s-a diminuat în cazul bovinelor şi al păsărilor.

Datele pentru abatoare s-au obţinut prin cercetări statistice exhaustive, efectuate de INS, iar pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică, de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Informaţiile colectate se referă la sacrificările exclusiv pentru consum, precizează INS.

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

INS: Unităţile procesatoare au colectat cu 5,2% mai mult lapte; importurile au urcat cu 43%

Cantitatea de lapte de vacă pe care unităţile procesatoare...
‹ adv ›

INS: Producţia de carne de bovine a scăzut, în aprilie 2024

Producţia de carne de porc, de ovine şi caprine şi de pasăre a crescut în aprilie 2024, comparativ cu...

INS: Fondul forestier naţional s-a majorat cu 0,03% în 2023; volumul de masă lemnoasă recoltată, în scădere cu 5,3%

Fondul forestier naţional a înregistrat, în 2023, o creştere de aproximativ 0,03%, faţă de anul precedent, în timp ce...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole