14.1 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePlăți FEADR de 3,2 milioane de euro efectuate de AFIR

Plăți FEADR de 3,2 milioane de euro efectuate de AFIR

Beneficiarii FEADR au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranșă de plată în valoare totală de 3,19 milioane de euro (15,08 milioane de lei).

Prin plățile efectuate în tranșa de plată din 22 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiții în agricultură și dezvoltare rurală, precum și cele aferente măsurilor de mediu și climă.

Din această sumă, 3,04 milioane de euro (14,32 milioane de lei) reprezintă finanțarea de la Bugetul Național, iar diferența este acoperită din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Cele mai multe plăți, respectiv 2,3 milioane de euro au mai fost efectuate pentru investiții de utilitate publică (prin submăsurile 4.3 – infrastructură agricolă, forestieră și de irigații, 7.2 – infrastructură de bază din mediul rural și 7.6 – protejarea patrimoniului).

În această etapă de plată, Grupurile de Acțiune Locală au primit 700 mii de euro pentru cheltuieli realizate pentru dezvoltarea comunităților locale prin axa LEADER.

Pentru măsurile de mediu și climă AFIR a plătit suma de peste 185 de mii de euro în data de 22 aprilie 2024.

Fondurile publice nerambursabile sunt acordate în urma verificării și autorizării la plată de către experții AFIR a cheltuielilor realizate, în baza cererilor de plată primite de la beneficiarii publici și privați ai Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în conformitate cu contractele de finanțare încheiate, precum și cu angajamentele asumate.

Vezi mai multe știri AFIR aici.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Plăţi de peste 80 milioane euro realizate de APIA şi AFIR în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi...
‹ adv ›

AFIR a făcut plăţi de 119 mln euro în perioada 22-30 aprilie 2024

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a făcut plăţi de 119 milioane euro (594,66 milioane de lei) în perioada...

AFIR prelungește sesiunea de depunere a proiectelor de investiții în pomicultură

AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea cu o lună a sesiunii de primire a cererilor de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole