21.6 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Exporturile agricole ale Ucrainei au scăzut cu 20% în perioada 1-8...

Reuters: Exporturile agricole ale Ucrainei au scăzut cu 20% în perioada 1-8 aprilie

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale rutieră s-au situat la aproape 100.000 tone metrice în perioada 1-8 aprilie, în scădere cu 20% faţă de acceaşi perioadă din martie şi cu 40% faţă de perioada similară din februarie, au anunţat miercuri brokerii, transmite Reuters.

Ucraina a exportat pe cale rutieră 121.000 tone de produse agricole în perioada 1-8 martie şi 158.000 tone în perioada 1-8 februarie, a informat compania Spike Brokers, care oferă servicii de brokeraj.

Autorităţile vamale ucrainene au anunţat că există încă unele puncte de trecere a frontierei terestre cu Polonia care sunt blocate de fermierii polonezi, ceea ce afectează semnificativ traficul.

La începutul lunii februarie, fermierii polonezi au început să blocheze unele puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, solicitând Guvernului să stopeze intrarea în ţară a produselor agricole ieftine din Ucraina, care le afectează afacerile.

„Situaţia este departe de modelul ideal care era în vigoare când nu era blocat traficul. Doar pe la unul dintre punctele de trecere a frontierei blocate treceau 1.400 de camioane zilnic, iar acum doar 77 trec în ambele direcţii”, a spus Andriy Demchenko, purtător de cuvânt al Autorităţii vamale ucrainene.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Îngrășăminte specializate Dr Green – soluții avansate în fertilizarea culturilor

Dr Green este o companie poloneză modernă, în creștere rapidă,...
‹ adv ›

SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile

Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state cu...

Fermierii polonezi au deblocat toate punctele de control de la granița cu Ucraina

Fermierii polonezi au încheiat luni dimineața protestul la ultimul dintre punctele de control blocate la frontiera cu Ucraina, Rava...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole