21.6 C
București
duminică, 19 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAsociaţia Europeană de Apicultură vrea să crească conştientizarea beneficiilor mierii în rândul...

Asociaţia Europeană de Apicultură vrea să crească conştientizarea beneficiilor mierii în rândul europarlamentarilor

Asociaţia Europeană de Apicultură (European Beekeeping Association – EBA) a trimis o scrisoare membrilor Parlamentului European în care subliniază importanţa producţiei de miere nu doar din punct de vedere culinar dar şi ca un contributor important la balanţa ecologică şi prosperitatea agricolă.

Potrivit unui comunicat de presă al acestei noi înfiinţate asociaţii, principalele sale obiective sunt:

  • lupta împotriva mierii contrafăcute, prin creşterea conştientizării cu privire la subiect precum riscurile la adresa sănătăţii publice şi ameninţările la adresa producătorilor autentici de miere;
  • promovarea unui set unic de măsuri financiare la nivelul UE pentru a consolida echilibrul ecologic, diversitatea biologică şi producţia alimentară în UE;
  • dezvoltarea de strategii pentru a proteja sănătatea şi refacerea coloniilor de albine în Europa, prin măsuri agro-ecologice, toate cu scopul reducerii mortalităţii coloniilor de albine.

„Sprijinul vostru viitor şi angajamentul constructiv cu iniţiativele noastre va fi inestimabil pentru noi, pe măsură ce ne străduim să protejăm mediul nostru natural şi să asigurăm sănătatea şi vitalitatea populaţiilor de albine.

Împreună putem lucra pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor europeni”, se precizează în scrisoarea trimisă eurodeputaţilor de Asociaţia Europeană de Apicultură.

Asociaţia subliniază că alegerea mierii europene ajută la susţinerea moştenirii culturale şi a unor experienţe culinare vechi de secole care contribuie la sănătatea oamenilor şi îi conectează cu natura.

De asemenea, alegerea mierii europene ajută la prezervarea naturii şi biodiversităţii europene, pentru că albinele polenizează un număr mare de plante sălbatice care sunt o parte crucială a lanţului alimentar. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Gunoiul de oaie și capră ca îngrășământ. Sfaturi la aplicare

Gunoiul de grajd poate fi un îngrășământ organic eficient,...
‹ adv ›

INS: Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 3,4%, în primele trei luni din 2024

România a produs, în primul trimestru din 2024, o cantitate de ţiţei de 682.400 de tone echivalent petrol (tep),...

AgroMeteo: Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologică pentru perioada 19 - 24 mai. Seceta pedologică moderată şi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole