25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSatu Mare: Sute de familii de albine moarte într-o comună, din cauza...

Satu Mare: Sute de familii de albine moarte într-o comună, din cauza unor tratamente la rapiţă

Sute de familii de albine din comuna Sătmăreanul Beltiug au murit sau au fost afectate ca urma a unor tratamente aplicate culturilor de rapiţă, apicultorii solicitând, luni, să fie despăgubiţi, informează Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, ca urmare a pagubelor suferite de apicultorii din zonă, cauzate de tratamentele aplicate culturilor de rapiţă, fără respectarea procedurilor legale de înştiinţare de către fermieri, prefectul Radu Roca i-a convocat, luni, la o întâlnire pe primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok-Gurzău, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, Oficiului Fitosanitar Satu Mare, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi ai Oficiului Judeţean de Zootehnie Satu Mare.

„Apicultorii păgubiţi prezenţi la întâlnire alături de preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Satu Mare, Alin Andreescu, au solicitat sprijin din partea instituţiilor statului pentru a fi despăgubiţi ca urmare a pierderilor de minim 50% în primele două zile iar conform specialiştilor întreg efectivul din stupi va fi afectat în scurt timp, iar producţia din anul acesta va fi compromisă”, precizează sursa citată.

Prefectul Radu Roca a dispus instituţiilor abilitate efectuarea de verificări de specialitate, de îndată, identificarea fermierilor vinovaţi, aplicarea măsurilor legale şi identificarea căilor pentru ca apicultorii să fie despăgubiţi în cel mai scurt timp.

Potrivit primelor estimări, ar fi murit circa 300 de familii de albine.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

20 mai – Ziua mondială a albinelor 

Astăzi, 20 mai, este marcată Ziua mondială a albinelor. Scopul...
‹ adv ›

Parlamentul European votează pentru indicarea pe etichete a originii mierii

Parlamentul European a votat miercuri seara în favoarea unor măsuri care să faciliteze identificarea originii mierii, informează dpa. Cu 603...

Preşedintele ACA: Valorificarea produselor apicole în ultimii doi ani a cunoscut o scădere drastică

Valorificarea produselor apicole a cunoscut în ultimii doi ani o scădere drastică, în condiţiile în care costurile de producţie...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole